Helyi közélet

2015.10.16. 15:52

Interjú: Groovehouse

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei Judy és Zsolti, vagyis a Groovehouse zenekar tagjai voltak, akik sok érdekességet elmeséltek az olvasóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei Judy és Zsolti, vagyis a Groovehouse zenekar tagjai voltak, akik sok érdekességet elmeséltek az olvasóknak.

Szabi: Picit meséljetek, hogyan telt a nyár?

Groovehouse: Nagyon durva nyarunk volt, persze pozitív értelemben. Az utóbbi években megfigyelhető, hogy megszaporodtak a fellépések, ez pedig idén nyáron eléggé kiteljesedett, vagyis nagyon sok felkérésnek tudtunk eleget tenni, amit nagyon élveztünk. Volt EFOTT, Szin, BME,hogy csak a nagyobbakat említsük, de mindenhol nyitott szívvel fogadott minket a közönség, amit igyekeztünk meghálálni.:) Egy zenekarnál igazából ezt két részre lehet osztani, van a nyári pörgős időszak, amikor sok szabadtéri buli és fesztivál zajlik, ezáltal a fellépések száma is több, ugyanakkor van az őszi-téli szezon, amikor szintén vannak fellépések, de koránt sem annyi, mint egy nyári szezonban.

Szabi: Zenei fronton várható-e újdonság?

Groovehouse: Nagyon aktuális a kérdés Szabi, hiszen pont a napokban hallgattunk meg három-négy olyan dalt, amiről eddig csak beszélgettünk,és még nem tudjuk mi sem igazán melyik az a nóta, amelyikkel elő szeretnénk rukkolni... Mindegyik dal kicsit lassú és melankolikus hangvételű, éppen ezért az ősz és a tél nagyon összhangban lesz a megjelenő zenével, ami idén mindenképp érkezni fog. Tavaly a "Seholország" idején egy dalra fókuszáltunk és csak azt készítettük el, most több időnk lesz ezzel foglalkozni. De akad olyan nótánk is, aminek hamarabb készült el az angol szövege, mint a magyar még úgy is, hogy ránk nem jellemző az angol (zenei) megjelenés. Talán egy Depeche Mode feldolgozásunk volt ami angolul jelent anno meg. Jönnek tehát az újdonságok hamarosan...:)

Szabi: Ha már angol szöveg, akkor külföldi fellépések is vannak tervben?

Groovehouse: Igen ez is aktuális dolog az életünkben, hiszen lesznek külföldi fellépések. Megyünk Münchenbe december elején, de februárban Anglia is érkezik egy mini turné keretén belül, ahol már például Londonban nem először lépünk fel. Jövőre tervben van Florida is, hiszen a kinti magyar közösség mindig remek hangulatot teremt a fellépések alatt.

Szabi: Érezhető különbség a régebbi és a mostani fellépések között?

Groovehouse: Azért nyilván van. Visszajelzések szempontjából régebben is teljesen más típusú közönség jött el a bulikba, és akik most ott vannak azok is másabbak. Igaz akkor is, és most is az egészen fiatalok éppúgy megtalálhatóak a közönség soraiban, mint a mi korosztályunk, ők a mai napig nagyon szeretnek bennünket, de a mostani egyetemistáknak is adunk teret, mert nem feltétlen ismerik a régebbi Groovehouset, viszont ott csápolnak az első sorban és szinte kívülről éneklik a régebbi slágereinket, ami egy nagyon klassz dolog. Nem hisszük, hogy más lenne a siker most mint régen volt. Anno persze minden nehezebben és lassabban ment, hiszen nem volt Facebook és sok olyan dolog, ami ma már egy zenekarnak alap dolog, vagyis sokkal nehezebb volt egy megjelent dalt vagy fellépést reklámozni kifelé.

Szabi: Tervek?

Groovehouse: Az új zenék elkészítése, és a fellépések szerepelnek leginkább most a tervek között, de minden velünk kapcsolatos információ a Facebook oldalunkon is elérhető.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket Nektek!

Groovehouse: Köszönjük Szabi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában