Helyi közélet

2015.10.25. 17:40

Belügyminisztériumi köszönőlevél érkezett

Hejőbába - Juhász Barnabás polgármester: negyedszázada Hejőbába lakosságának szolgálatában.

Hejőbába - Juhász Barnabás polgármester: negyedszázada Hejőbába lakosságának szolgálatában.

A magyar önkormányzati rendszer megalakulásának 25. évfordulója alkalmából dr. Pintér Sándor belügyminiszter levélben gratulált Juhász Barnabásnak, Hejőbába polgármesterének ahhoz, hogy „a választópolgárok bizalmából negyedszázada folyamatosan polgármesterként szolgálja a helyi közösséget”. A belügyminiszter köszönetét fejezte ki: „A közösség érdekében végzett tevékenységét köszönöm és további munkájához sok sikert, jó egészséget kívánok.”

Közösségi munkában…

Juhász Barnabással a közelmúltban beszélgettünk azon apropó miatt, hogy a rendszerváltás óta folyamatosan Hejőbába élén áll.

Mikor az elmúlt időszakról kérdeztük, igyekezett elhárítani magáról a dicsfényt és arról beszélt, hogy mindvégig közösségi munkában érték el a fejlődést.

„Nagy örömmel tölt el, hogy a hejőbábai családok életkörülményei folyamatosan javulnak, a stabilan működő, dinamikusan fejlődő helyi intézmények, szolgáltatók, a térség egyre erősödő gazdaságának, a foglalkoztatási gondok enyhülésének eredményeként. A településen egyre több családi házat újít fel és bővít tulajdonosa, illetve egyre több új családi ház is épül, mely növeli a település népességmegtartó erejét, javítja a faluképet.” Hozzátette: „Reményeim szerint az autópálya közelsége még tovább növeli a befektetők érdeklődését, melynek eredményeként a gazdasági növekedés, a foglalkoztatás erősödése tovább emeli a település népességét, kedvez a helyi kisebb vállalkozások kialakulásának, eredményes működésének.”

A bizalom a legfontosabb

„Bizalom nélkül nem megy az egész. És ekkor a közös munkára is gondolok és arra is, hogy ez idáig négyévente meg kell mérettetni magunkat és a szavazófülkékben dől el, hogy folytathatja-e az ember vagy másnak szavaznak bizalmat. Azt gondolom, hogy a választók bölcsek. Minden esetben tudják, hogy most éppen ki az, akit előre kell tolni, ki az a személy, aki képes vezetni a települést, előrevinni a dolgait, olyan az érdekérvényesítő képessége, hogy az a falu javára szolgál.”

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában