Helyi közélet

2015.10.25. 11:28

Az autópályára terelik a 35-ös teherközlekedését

Tiszaújváros - A 35-ös út helyett az autópályára akarják terelni az átmenő kamion­forgalmat.

Tiszaújváros - A 35-ös út helyett az autópályára akarják terelni az átmenő kamion­forgalmat.

Tiszaújváros képviselő-testülete november 1-jei hatállyal a város 35. sz. főközlekedési úttól északra eső területén 12 tonnás súlykorlátozással korlátozott forgalmú övezetet alakít ki. Erről október 20-án tartott rendkívüli ülésén határozott a testület.

A Magyar Közút is lépett

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. október 22-től 20 tonnás súlykorlátozást vezet be a 35. sz. út tiszaújvárosi Tesco (Örösi út) csomópont és Sajó­szöged közötti szakaszán. Erről október 14-én tájékoztatta a cég Tiszaújváros önkormányzatát.

A Magyar Közút célja, hogy – Nagycsécs és Sajószöged lakosságának kezdeményezésére – az autópályára terelje a kamionforgalmat úgy, hogy a nagycsécsi kamionmosó, illetve a sajószögedi tüzéptelep továbbra is megközelíthető legyen a nehézgépjárművekkel.

Mint a város internetes honlapján olvastuk, Bráz György polgármester a testületi ülésre készített előterjesztésében így fogalmazott: „Maximálisan megértem azon települések problémáit, ahol jelentős az átmenő kamionforgalom. Egyetértek a Zrt. azon törekvésével, hogy a településeket teher­mentesítse, azonban ezen intézkedések más települések életében nem okozhatnak gondot. A legjobb megoldást az évek óta ígért elkerülő út megépítése jelentené.”

A polgármester és több képviselő ugyanakkor sérelmezte, hogy az önkormányzatot nem hívták meg a témával kapcsolatos bejárásra, nem vonták be az intézkedés előkészítésébe, mi több, bevezetéséről is későn kapott tájékoztatást a város.

Kikerülik a sztrádát

Márpedig az intézkedés gondot okozhat Tiszaújváros számára. Fennáll ugyanis a veszélye annak, hogy a gépjárművezetők nem az autópályát veszik igénybe, hanem Tiszaújvárosba, illetve Sajóörösre behajtva kerülik ki a korlátozást.

Ezáltal Tiszaújváros belterületén megnőhet az átmenő forgalom, nő a balesetveszély, romlik az utak állapota, s nem utolsó sorban csökken a lakosság nyugalma.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában