Helyi közélet

2015.09.09. 16:12

Sikeres volt a Tanoda Olaszliszkán

Olaszliszka - Behozni a lemaradást, megelőzni a lemorzsolódást.

Olaszliszka - Behozni a lemaradást, megelőzni a lemorzsolódást.

Lezárult a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet olaszliszkai Tanoda programja. Az Európai Szociális Alap és Magyarország Kormánya által támogatott tanoda-program folytatása Olaszliszkán elnevezésű program két éven keresztül zajlott a Segélyszervezet Olaszliszkai Fejlesztőházában.

A program

A tanoda-programok célja országszerte, hogy a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózási esélyei növekedjenek, az oktatási esélykülönbségek és az iskolai lemorzsolódás pedig csökkenjen.

Az olaszliszkai programba bevont pedagógusok közreműködésével nemcsak tartalmasan és hasznosan sikerült eltölteni a szabadidőt, hanem az iskolai eredményeken is sikerült javítani. Fejlesztőpedagógus bevonásával személyre szabott, egyéni fejlesztési terv készült számukra, melyet félévente felülvizsgáltak, illetve szükség esetén korrigáltak a segélyszervezet munkatársai.

A fejlesztőpedagóguson kívül 4 szaktanár és egy mentor is segítette a fejlesztőmunkát, az iskolai felzárkóztatást, illetve csökkentették a lemorzsolódást. A tanulást segítő foglakozások mellett a gyerekeknek szabadidős programokat, kézműves foglalkozásokat, kirándulásokat szerveztek. Az egyénileg, illetve kis csoportokban végzett fejlesztőmunka hatékony segítséget nyújtott a gyermekek önbizalmának, elfogadottságának, iskolai teljesítményének javításához, fejlesztéséhez.

Javuló eredmények

A programban két év alatt összesen 47 gyermek fejlesztése zajlott személyre szabott egyéni fejlesztési terv alapján.

A pedagógusok a gyermekek fejlődését a tanév elején és végén készített, úgynevezett bemeneti és kimeneti mérésekkel követték nyomon. A mérések alapján elmondható, hogy mind a 47 esetben javult a gyermekek eredménye a mért területek legalább felében.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában