Helyi közélet

2015.09.15. 22:44

Autós kontra biciklista

<em>Nem tudom, hogy az autósok és a kerékpárosok között ősidők óta fennálló – kibékíthetetlennek tűnő – ellentét enyhítéséhez hozzájárultak-e már az elmúlt másfél évtizedben a Mobilitás Hete programjai, de voltaképpen abban sem vagyok biztos, hogy az antagonizmus magas fokán hevülő ellentét egyáltalán elmozdítható erről a holtpontról. Talán akkor, ha valamelyik közlekedési eszköz kimegy a divatból. Erre – látva a helyzetet – vajmi kevés az esély. Marad hát az ősi ellenségeskedés.</em> Szaniszló Bálint jegyzete.

Nem tudom, hogy az autósok és a kerékpárosok között ősidők óta fennálló – kibékíthetetlennek tűnő – ellentét enyhítéséhez hozzájárultak-e már az elmúlt másfél évtizedben a Mobilitás Hete programjai, de voltaképpen abban sem vagyok biztos, hogy az antagonizmus magas fokán hevülő ellentét egyáltalán elmozdítható erről a holtpontról. Talán akkor, ha valamelyik közlekedési eszköz kimegy a divatból. Erre – látva a helyzetet – vajmi kevés az esély. Marad hát az ősi ellenségeskedés. Szaniszló Bálint jegyzete.

Nem arról van szó, hogy minden egyes autós kerékpárosellenes lenne és viszont, de azért fel-fellángolnak az ellenségeskedések. Magam mindkét oldalon feltűnök (két keréken manapság kevesebbszer). Mondhatom, hogy amikor biciklin ülök, szidom a kerekest semmibe vevő autóst, amikor autóban ülök, akkor meg a szemtelen, közlekedési szabályokat semmibe vevő kerekest. Egyben nem lehet azért vitatkozni, alapvetően az autó az erősebb.

Szóval nem gondolom, hogy az idei Mobilitás Hete gyökeres változást hozna ebben az állapotban, de vallom, hogy reménykedni azért még szabad. Sőt, kell is…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában