Helyi közélet

2015.09.23. 13:44

Hiánykészségeket fejlesztenek a Boschban

Miskolc - Elindult a lean képzés második évfolyama Miskolcon.

Miskolc - Elindult a lean képzés második évfolyama Miskolcon.

Miközben sikeresen zárta első tanévét a Miskolci Egyetem és a Robert Bosch Energy and Body System Kft. együttműködésében elindított Bosch Lean Akadémia 14 hallgatója, már a második évfolyam is megkezdte tanulmányait. A 2014 őszén pilot projektként elindult és erősen gyakorlatorientált lean menedzsment szakirány munkájával a Lean Enterprise Institute magyarországi szervezete is szorosan együttműködik.

„Tapasztalataink azt mutatják, hogy a felsőoktatásból kikerülő hallgatók erős elméleti tudással, viszont kevés gyakorlati munkatapasztalattal rendelkeznek. Az olyan termelővállalatoknak, mint a Bosch, olyan munkatársakra van szüksége, akik a mindennapi munkafeladatokat gyorsan megértik, meg tudnak birkózni annak kihívásaival a gyakorlati életben, illetve a lean módszerek alkalmazásával javítani tudják a minőséget és a termelékenységet” – nyilatkozta dr. Frank-Ste­phan Kupfer, a miskolci Robert Bosch Energy and Body System Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója.

Önálló mesterképzés indul

A múlt tanév két féléve során összesen hét Bosch mentor segítette a hallgatók munkáját, akik a lean ismereteken túl éppen azokat a készségeiket és képességeiket fejleszthetik, melyek az állásinterjúk többéves tapasztalata alapján évek óta hiányosságként merülnek fel. Ilyenek például a problémamegoldó képesség és metodika, valamint a csapatmunkában való dolgozás képességének hiánya. A prezentációs készség, az önref­lexió képessége és a projektmenedzsment tapasztalatok is mind olyan kompetenciák, melyek elengedhetetlenek egy világcég multikulturális környezetében.

A pilot projekt második évfolyama idén szeptemberben indult, 8 hallgatóval. A tervek között szerepel egy önálló, 2 éves duális lean mesterképzés beindítása is 2016 februári indulással, keresztféléves képzésben.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában