Helyi közélet

2015.09.06. 16:37

Egy táncospár a csokifesztivál színpadáról

Szerencs - Kristóf és Orsi számára a néptánc a boldogságot és a jó közösséget jelenti.

Szerencs - Kristóf és Orsi számára a néptánc a boldogságot és a jó közösséget jelenti.

A szerencsi csokifesztiválon találkoztunk a Hajnali Néptáncegyüttes fiatal táncospárjával, Kovács Kristóffal és Kozma Orsolyával. Mindketten az általános iskolában kezdték a táncot Szerencsen, és amikor kinőttek a gyerekcsoportból, szívesen folytatták a néptáncegyüttesben. Kristóf családjában egyébként is hagyomány a néptánc, hiszen két bátyja is tagja az együttesnek. Számára ez jelenti a kikapcsolódást, mint fogalmaz, jó közösség alakult ki a táncosokból, és izgalmasak az utazások, fellépések is. Kristóf a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium diákja, ha végez, Budapesten szeretne tanulni mérnök informatikus szakon.

Kérte az édesanyját

Orsinak először csak a barátnője járt táncolni, aki népdalokat és lépéseket tanított neki. Orsinak ez annyira megtetszett, hogy kérte édesanyját, őt is írassa be a csoportba. Így történt, hogy ma már a Hajnali Néptáncegyüttes lelkes tagja. Mint mondja, alig várja, hogy a nehéz hétköznapok után végre péntek legyen, mert péntek a táncpróbák napja. Orsi már az utolsó évét kezdi szeptembertől a Bocskai Gimnáziumban, még nem tudja, hogy hol tanul majd tovább, de a táncot semmiképpen nem hagyja abba.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában