Helyi közélet

2015.09.30. 18:33

Az autógumit hol veszik át?

Miskolc - A hulladékudvarokra leadható a használt autógumi, persze bizonyos határig.

Miskolc - A hulladékudvarokra leadható a használt autógumi, persze bizonyos határig.

Hol adhatjuk le a használt autógumit? Ezt kérdezte egyik olvasónk, aki nem tudta, hogyan szabaduljon meg ettől a hulladéktól. Ő úgy tudta, nincs alkalmas telephely megyénkben, hogy a gumikat leadjuk. Lapunk utánajárt és kiderült, az autógumi-kereskedések is átveszik, ha kisebb mennyiségről van szó, mondjuk négy darabról, de a MIREHUKÖZ Kft. hulladékudvarain is leadhatók.

A szemétszállító ügyfélszolgálatán érdeklődtünk, ahol elmondták, a hulladékudvarokon a lakosság – negyedévente – 250 kilónyi nem veszélyes hulladékot adhat le díjmentesen. A használt autógumi is ennek számít. A veszélyes hulladékból – ugyancsak negyedévente – 100 kilogrammot vesznek át ingyen. Mindkét esetben kell személyi igazolvány, lakcímkártya és a szemétszállítási díj befizetését igazoló csekk. Néhány autógumi-kereskedőnél is érdeklődtünk, hol is adhatnánk le ezt a hulladékot. Megkérdezték, mekkora mennyiségről lenne szó, miután mondtuk, körülbelül négy gumiról, mondták, vigyük be hozzájuk.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában