Helyi közélet

2015.08.08. 18:57

Nagy az igény a zárható tárolókra Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Kazincbarcikán támogatják újabb szeméttárolók létesítését a lakóközösségek számára.

Kazincbarcika - Kazincbarcikán támogatják újabb szeméttárolók létesítését a lakóközösségek számára.

Rendkívüli ülést tartott Kazincbarcika önkormányzatának képviselő-testülete július 31-én – adta hírül az OPont. Döntöttek többek között arról, hogy a beérkezett pályázatok teljes körű finanszírozásával, valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel újabb pályázatok beadási lehetőségének biztosításával továbbra is támogatják újabb szeméttárolók létesítését a lakóközösségek számára.

A lakosság részéről nagy az igény a zárható szeméttárolókra, ez idáig a beérkezett pályázatok alapján már 63 szeméttárolót biztosan kialakítanak az idei évben. A pályázatot benyújtó lakóközösségek a lehetséges pályázatot benyújtó lakóközösségek közel egyharmadát teszik ki.

Az eddigi tapasztalatok alapján a meglévő zárható hulladéktárolókon utólagos fejlesztés elvégzése szükséges, ugyanis előfordult, hogy a felépítményekbe belenyúltak, próbálták az edényzetekben elhelyezett szemetet kiszedni a zárt ajtókon keresztül. Néhány esetben a beépített biztonsági kallan­tyút is megrongálták. Ezen problémákat természetesen orvosolni fogják egyrészt a meglévő tárolók műszaki tartalmának fejlesztésével, másrészt pedig az újonnan kialakítandó hulladéktárolók fejlesztéssel kiegészített műszaki tartalommal történő gyártásával.

Megközelítőleg hetven

A képviselő-testület döntése értelmében összesen 46.000.000 forint összegű önkormányzati támogatás áll rendelkezésre az idei évben, mely összeg fedezetet nyújt a meglévő tárolók műszaki tartalmának fejlesztési költségeire, valamint az idei évben beérkezett pályázatok alapján történő megvalósítására. Az önkormányzati támogatás kiegészül a beérkezett pályázatok alapján fizetendő nagyságrendileg 8.000.000 forint összegű lakossági önerővel. A 2015-ös évben megközelítőleg 70 darab kukatároló készülhet el.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában