Helyi közélet

2015.08.18. 13:16

Jegyzet: Minek is?

<em>Az idei első negyedéves adatok alapján Magyarország magasan vezeti azt a listát, amelyen az egymillió lakosra jutó új menedékkérők számát regisztrálják az Európai Unióban. Háromszor annyian vannak nálunk, mint a második Svédországban és közel tízszerese a szám az EU átlagának</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Az idei első negyedéves adatok alapján Magyarország magasan vezeti azt a listát, amelyen az egymillió lakosra jutó új menedékkérők számát regisztrálják az Európai Unióban. Háromszor annyian vannak nálunk, mint a második Svédországban és közel tízszerese a szám az EU átlagának. Pap Gyula jegyzete.Nagy tehát a baj, melyet viták kereszttüzében próbál megoldani a vezetés, egyelőre úgy tűnik, magányos harcosként, kevés sikerrel kecsegtető ötletekkel. Éppen ezért kevéssé érthető, hogy – ha igaz a nem teljesen friss hír – egyedüliként nem veszünk részt a migrációt csökkenteni szándékozó európai programokban, melyet Triton- és Poszeidon-művelet néven az európai határok védelmének ellátásáért felelős Frontex nevű szervezet irányít.

Hiba lenne azt gondolni, hogy létezik valami instant recept, amit csak úgy bevetünk, begyakorlunk és megoldódnak az ilyen sok gyökerű, az érkezők és a fogadók részéről ezer összetevővel rendelkező, bonyolult ügyek.

Talán csak egy dolog van, ami talán még ennél is bizonytalanabb, hogy ilyen együttműködési hajlam, közösségi attitűd mellett pont egy nagy dérrel-durral beharangozott konferencia fog – nagy sokára – bármi kézzelfoghatót is eredményezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában