Helyi közélet

2015.08.12. 17:12

A Minyonok a tanszerek világát is meghódították

Borsod-Abaúj-Zemplén - Már vásárolnak az iskolakezdéshez, de augusztus végén várható az igazi nagy roham.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Már vásárolnak az iskolakezdéshez, de augusztus végén várható az igazi nagy roham.

Augusztus közepe felé közeledve már minden üzletben tanszervásárlási nagyüzem van, óriási a választék mindenből, amire a tanuláshoz szükség lehet. Persze már egy gyermek tanszereinek a beszerzése is komoly terhet ró a szülőkre, nem még, ha több iskoláskorú is van a családban.

Az egyik bevásárlóközpontban lévő papír-írószer üzletben folyamatos az érdeklődés, még az üzlet előtt is tömött polcok várják a vásárlókat, amire szükség is van. Sokan érkeznek az iskolában kapott listával és az alapján szedik össze, mire is lesz szüksége a gyereknek szeptembertől, de van, aki inkább végignézi a választékot, és csak utána kezd el vásárolni.

Babos Tünde a kislányával éppen órarendeket válogat, a kismacskás lesz végül a befutó. Tünde azt mondja, gyakorlatilag mindent be kell szerezniük, van ugyan olyan, ami megmaradt tavalyról, de most már más minta a kedvenc, így kénytelen táskát és tolltartót is újat venni, ami nem kis kiadás. „Egy olyan táska, ami minden szempontból megfelel, akár húszezer forintba is kerülhet, ami bizony nem kevés” – jegyzi meg az anyuka hozzátéve: ennek megfelelően már az elmúlt pár hónapban is félretettek az iskolakezdés költségeire, hogy ne csak az augusztusi családi költségvetést terhelje.

Vannak örök slágerek

Minden évnek megvan a maga trendje a tanszerekben, de vannak örök slágerek is, mondják az üzletben. Most a Minyonos, Frozenes és Violettás minták fogynak leginkább a lányoknál, míg a fiúknál kevésbé válogatósak: amin autó, dinó vagy robot van, az mindig jól fogy. A nagyobbaknál a színes, hippi stílusra hajazó táskák fogynak elsősorban, a válltáska már kimenőben van a divatból, inkább a hátizsákokat keresik, de egyre többen vásárolnak többfunkciós laptoptáskát is. A nagy roham még mindig az utolsó két héten van, ilyenkor naponta kell újabb szállítmányokat rendelni, füzetből szinte bármennyi elfogy.

Széles az árskála

Nagy Lászlónak két alsós­korú gyermeke van, egy fiú és egy lány. Azt mondja, idén szerencséjük van, nem kell táskát, tolltartót venni, tavaly azonban mindent be kellett szerezniük, amit a nyári szünet alatt, részletekben tudtak megoldani. Azért a gyerekek most is elkalandoznak a táskák között, persze lenne olyan, amire szívesen lecserélnék a tavalyit.

Az árak elég széles skálán mozognak. A kis alakú füzet 59 és 385 forint között mozog, spirált 99 és 1200 forintért is beszerezhetünk. Egy vonalzókészlet alsó ára 240, míg a felső 1100 forint. 12 darabos színes ceruza 420 és 3370 között mozog, egy csomag rajzlap kerülhet 250-be és 1500-ba is. A tolltartók alsó ára pár száz forint, de akár hatezerbe is kerülhet, míg iskolatáskát legolcsóbban 3490 forintért, míg legmagasabb áron 27400-ért találunk. Igaz, a tizenezres kategóriában már a legtöbbször kulcstartó, tornazsák vagy tolltartó is tartozik hozzá, van, amelyikhez mindhárom is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában