Helyi közélet

2015.07.18. 14:51

Szárazfű-tűzoltás után templomtető-szigetelés Zemplénben

Zemplén - Nem „unatkoztak” a zempléni katasztrófavédők csütörtökön délután.

Zemplén - Nem „unatkoztak” a zempléni katasztrófavédők csütörtökön délután.Erdőhorvátiban futottunk össze csütörtökön este a görögkatolikus templomnál. A tető egy részét ugyanis magával vitte a csütörtök délutáni nagy vihar.

Amíg a képek készültek, egyikük elmondta, igazán mozgalmas volt addig a szolgálatuk, hiszen először egy több hektáros szárazfűtűz eloltása volt a feladatuk, majd utána rögtön jöhetett a viharkárok elhárítása. Több helyen az utakra dőlt fák eltávolítása adott feladatot, Erdőhorvátiban azonban a görögkatolikus templom tetőszerkezetének egy részét vitte magával a vihar. Amíg a katasztrófavédők a tetőn dolgoztak az ideiglenes szigetelésen, addig a templomban is szorgos munka folyt, mert ugyan addig még nem ázott be a tető, de a biztonság kedvéért a képeket és a szőnyegeket biztonságba helyezték. Erdőhorvátiban az esti órákban még nem volt áram, de ez igaz volt a délután egy részében több más hegyaljai településen, hiszen Sárospatak egy része is áram nélkül maradt egy ideig, de Bodrogolasziban is a jégesőt egy kisebb áramszünet is követte.

ÉM-BG​

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában