Helyi közélet

2015.07.15. 09:37

Interjú: Felméri Péter

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere, a Dumaszínház oszlopos tagja Felméri Péter volt, aki sok érdekeset mesélt a miskolci hallgatóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere, a Dumaszínház oszlopos tagja Felméri Péter volt, aki sok érdekeset mesélt a miskolci hallgatóknak.

Szabi: Nem először jársz Miskolcon, hiszen remek előadásokon vagytok túl a Dumaszínházzal is. Milyen emlékeid vannak a miskolci közönségről?

Felméri Péter: Azt tudni kell, hogy a feleségem miskolci, így a fellépések mellet családlátogatás és egyéb más események kapcsán is gyakran járok Miskolcon, szóval nem teljesen idegen a közeg számomra. A Dumaszínházas estek pedig mindig remekül sikerülnek, hiszen kiváló a miskolci közönség és nagyon szeretünk a többiekkel itt fellépni.

Szabi: Mikor és hogyan indult a humorista vonal az életedben?

Felméri Péter: Talán az iskolában, de akkor ez nem volt nagy szám, mert az osztályomban nagyon sok vicces emberke volt..:) Mégis az osztálytársaim unszolására vettem részt első alkalommal az Erdélyi Humorfesztiválon 2005-ben. Lehet, hogy nekik már korábban feltűnt hogy megy nekem ez a dolog minthogy bennem tudatosult volna. Ezt a fesztivált a Szomszédnéni produkciós Iroda szervezte, hiszen akkor ők voltak a Humortársulat Kolozsváron, meg nagyjából Erdélyben is nagyon ismerték és szerették őket. Egy remek lehetőség volt ez számomra az elinduláshoz, így aztán egy-másfél évig Erdélyben lépegettem fel itt-ott-amott...Később láttam a Dumaszínház felhívását az interneten, hogy bárki jöhet bármikor én pedig elhatároztam mindenképp jelentkezni szeretnék. Így kezdődött minden, azóta pedig már Csenki Attilával közösen vezetjük a Dumaszínház tehetségkutató estjeit és rengeteg ember megfordul nálunk.

Szabi: Első komolyabb fellépésed?

Felméri Péter: A Fiatal Félőrültek Fesztiváljára jöttem el, hiszen a Kolozsvár-Budapest táv egy jó 7-órás út szóval nem tudtam akkoriban minden héten Pesten lenni. Ez egy kora őszi este volt amikor én is felléptem, Litkai Gergely pedig már akkor azt mondta, hogy nagyon jó volt írjunk szerződést, lesz tv lesz rádió. Ő már akkor látott bennem valamit. Az első szezonom 2008-ban zajlott amikor már képernyőre kerültem Hajós András helyett. Mondjuk azon látszott is, hogy bedobtak a mélyvízbe :) De idővel már ezzel sem voltak problémák.

Szabi: Önálló est? Másabb egyedül a színpadon?

Felméri Péter: Az önálló est mindig eltérő a többitől, hiszen akkor csak rád kíváncsiak az emberek, csak miattad mennek el az adott fellépésre, így sokkal több terem van hogy kibontakozzak és sokkal felszabadultabb tudok lenni. Ha pedig 100 perc után is éltet a közönség akkor az egész siker a tied,csak te aratod le a babérokat.:)

Szabi: Idén is lesz Dumafüred, mit lehet erről tudni?

Felméri Péter: Tulajdonképpen ez egy 10 napos rendezvény július 17. és 26. között amikor minden nap humorestek vannak. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek. Ilyenkor akár több napot is lent vagyunk, vagyis egy humorkonferenciának is felfoghatjuk a dolgot ahol a többi "kollégával" is van idő beszélgetni.

Szabi: Juróp Tour, milyen volt?

Felméri Péter: Az Kiss Ádám ötlete volt és egy nagyon jó móka. Elutaztunk Londonba, Amszterdamba, Bristolba és felvettük amit ott bohóckodtunk :) Másabb olyan városban kimenni az utcára ahol teljesen ismeretlen vagy, így könnyebb mókázni és elengedni magadat. Persze nagyon klassz dolog amikor megismernek az emberek, de néha jó olyan terepen mozogni ahol picit elrejtőzhetsz.

Szabi: Tervek?

Felméri Péter: A Világhírnév mindenképpen, szóval most ezen dolgozom! :) Viccet félretéve, szoktam angolul is fellépni ami a jövőben is a tervek között szerepel. Ezenkívül vannak videós terveim is és könyv is várható a jövőben. Dübörög a nyár, jön a Dumafüred, önálló estek szóval nem sokat unatkozom.:)

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Peti, további sikereket Neked!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában