Helyi közélet

2015.05.18. 19:27

Szakmai nap a barcikai könyvtárban

Kazincbarcika - Szakmai napot szervez a kazincbarcikai Egressy Béni Városi Könyvtár.

Kazincbarcika - Szakmai napot szervez a kazincbarcikai Egressy Béni Városi Könyvtár.

Az esemény apropója az, hogy a több évtizede működő közművelődési egység tavaly októberétől már új helyen, a Mezey István Művészeti Központban kapott végső elhelyezést.

A téma kapcsán Molekné Kőrösi Beatrix, a könyvtár vezetője elmondta: a várossal egyidős népszerű intézmény életében a költözés óriási minőségbeli előrelépés volt; modern, korszerű és a kor igényeinek megfelelő módon végezhetik a könyvtári szolgáltatásokat, szervezhetik rendezvényeiket. Ugyanakkor az is fontos, hogy a korábbi években felmerülő hiányosságok kiküszöbölése megtörtént az új épületben való elhelyezéssel: a gyermek- és felnőtt részleg egy helyen való működtetése lehetővé teszi a családok egyidőben történő könyvtárlátogatását. Emellett a földszinti elhelyezés az idős és mozgásukban korlátozott emberek részére is megfelelő megközelítést biztosít. A környező lakóövezet több száz új használót jelentett a könyvtárnak, a megszépült külső környezet pedig a szabadidő hasznos eltöltését is biztosítja.

A szakmai nap május 19-én délelőtt lesz; a rendezvényt Szitka Péter polgármester nyitja meg, majd dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója tart előadást. A napot könyvtárbemutató és kötetlen program zárja.

- Göndör Judit, önkormányzati szóvivő, kommunikációs tanácsadó, Kazincbarcika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában