Helyi közélet

2015.02.03. 10:35

Új típusú városvezetés Ózdon

Ózd - Janiczak Dávid a testület tagjai mellett az ózdiakkal közösen kívánja vezetni a települést.

Ózd - Janiczak Dávid a testület tagjai mellett az ózdiakkal közösen kívánja vezetni a települést.Szűk három hónap telt el azóta, hogy Janiczak Dávid (Jobbik) másodszor is megnyerte a polgármester választást Ózdon. Az első voksolást szűken, az ismétlést azonban már óriási fölénnyel hozta a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben. A 27 éves politikus hatalmas lendülettel vágott bele a munkájába, amely egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek. Néhány intézkedés azonban már mutatja, hogy a korábbiakhoz képest más szemléletű lesz az irányítás.

Elsőként a testületben teremtette meg a többséget, hogy a nyugodt munka biztosítva legyen. Ezzel párhuzamosan már folytak a tárgyalások a lehetséges befektetőkkel, és a közbiztonság javítása érdekében is tesznek lépéseket. Alakítják, formálják az önkormányzat lakásrendeletét, hogy a meglévő vagyont megmentsék. Már van ingyenes Wi-fi a Városház Téren, és visszaállították a falugazdász ózdi fogadóóráját azért, hogy a gazdák ügyintézését megkönnyítsék. Ugyanakkor komoly gondot okoz, hogy a kormány a segélyezést az önkormányzatokra hárította, amit a korábbinál is feszesebb gazdálkodást követel meg Ózdon.

- Több helyen is optimalizálásra van szükség az intézményi rendszerünkben, hogy a nehézségek ellenére a megfelelő színvonalon működtethessük a várost – szögezte le Janiczak Dávid, polgármester. – Folyamatosan ezen dolgozunk, hiszen jelenleg a költségvetésünk elkészítése az egyik legfontosabb feladatunk. Biztos vagyok benne, hogy a kötelező és a nem kötelező feladatainkra is tudunk majd áldozni, de a konkrétumok még kidolgozás alatt állnak. A munkahelyteremtő befektetések kapcsán egyszerre több vonalon haladunk. Összeállítottunk egy kiajánló csomagot is, ami korábban – nagy meglepetésemre – nem állt rendelkezésére az önkormányzatnak. Van egy központi csapatunk is, akik több országban megfordulnak, igyekszünk határokon túl is képbe helyezni a várost. A nálunk járt érdeklődők többsége jelenleg a befektetés forrásait keresi, de már eddig is voltak biztató tárgyalások.

Közösségépítés

Janiczak Dávid folyamatosan tájékoztatja a lakosságot. A közösségi oldalán napi rendszerességgel tesz közzé beszámolót a munkájáról, valamint ötleteket, javaslatokat és megoldásra váró problémákat is vár a helyiektől.

- A kapcsolattartás az egyik, ha nem a legfontosabb feladatunk. Egy pillanatra sem szabad elfelejteni, hogy az ózdiak adtak felhatalmazást nekünk erre a munkára, amit a lakosság lehető legnagyobb mértékű bevonásával kívánunk végezni – folytatta Janiczak Dávid. – A feszített munkatempó miatt ez jelenleg többnyire elektronikus úton történik, de igyekszünk időt szakítani a személyes találkozókra is. Erre az egyik legjobb helyszín szombatonként a piac, ahol nagyon sok biztató szót, gratulációt kapunk, és számos problémára is felhívják a figyelmünket az emberek. Jelenleg a felmerült börtönépítés lehetőségét szondázzuk, az emberek már megkapták azt a szórólapot, amelyen véleményt nyilváníthatnak az esetleges építésről. A kapcsolattartás fontosságát az is jelzi, hogy a következő fogadóórámra már előzetesen ötvenen bejelentkeztek, ebből is látszik, hogy bőven van feladat manapság Ózdon.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában