Helyi közélet

2015.01.09. 10:40

Vizsgát tett a megölt vakvezető kutya utódja

Miskolc - Nemzetközi elismeréssel zárta az óévet, az újat pedig egy tragikus sorsú vakvezető kutya utódjának sikeres vizsgáztatásával kezdte a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Miskolc - Nemzetközi elismeréssel zárta az óévet, az újat pedig egy tragikus sorsú vakvezető kutya utódjának sikeres vizsgáztatásával kezdte a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.Sir Brian Unwin Ösztönző Első Díjban részesült példaértékű munkájáért a miskolci szervezet. Az elismerésről Rob Wolters, az Európai Természetvédelmi Központ (European Centre for Nature Conservation – ECNC) ügyvezető igazgatója tájékoztatta dr. Mezősi Tamást, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány kuratóriumi elnökét a múlt év végén – tudatta lapunkkal az elnök. Mint jelezte, a díj olyan egyéneket és kiemelkedő jelentőségű, lokális kezdeményezéseket támogat, amelyek pozitív hatást eredményeznek, reményt keltenek és inspirálók, s ezzel ösztönző energiát nyújtanak. A díj elismerésül szolgál azért az áldozatos munkáért, amit a Baráthegyi csapata végez a látássérült, vak emberekért a nekik önállóbb életet biztosító vezető kutyák kiképzésével és látássérült gazdákhoz juttatásával. Az elmúlt években az iskola szakemberei képezték ki a legtöbb vakvezető kutyát hazánkban.

Egy másik örömhírről is tájékoztatta lapunkat dr. Mezősi Tamás: január 6-án sikerrel vizsgázott Rusty, a meggyilkolt vakvezető kutya utódja, Pax és gazdája, Tóthné dr. Kiss-Orosz Mária. (Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly július közepén mérgezték meg a Verpeléten élő látássérült nő segítőtársát – a Szerk.)

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában