Magyarország

2012.07.16. 16:18

Meggyilkolt pszichológus - A Jobbik a halálbüntetés visszaállításáról egyeztetne

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) - A Jobbik érdemi egyeztetést sürget a halálbüntetés visszaállításáról a pécsi gyilkossággal összefüggésben.

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) - A Jobbik érdemi egyeztetést sürget a halálbüntetés visszaállításáról a pécsi gyilkossággal összefüggésben.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy álláspontja szerint "a bestiális pécsi gyilkosság ismételten kiváltotta a magyar társadalom döbbenetét, és rávilágított arra a sajnálatos tendenciára, hogy a bűnözők egyre gátlástalanabb és egyre brutálisabb formákat választanak bűnelkövetéseiknél".

Közleményében azt írta: a kormánynak be kell ismernie, hogy a három csapás törvény nem oldja meg a problémát, mert a tényleges életfogytiglani büntetés sem megfelelő elrettentő erő. Itt az ideje a radikális változásnak a büntetések területén - szögezte le a szóvivő, hozzátéve, hogy a kirívóan súlyos, életellenes bűncselekmények esetében a halálbüntetés lehet az egyetlen ténylegesen visszatartó törvényi eszköz.

Felidézte, hogy a Jobbik évek óta szorgalmazza a halálbüntetés visszaállítását, s bíznak abban, hogy "mind a kormány-, mind pedig a balliberális ellenzéki pártok a bűnözők jogai helyett végre a törvénytisztelő magyar társadalom védelmét tekintik elsődleges feladatuknak, és a megoldás érdekében hajlandóak az érdemi párbeszédre a Jobbikkal".

Hétfőn a Fidesz frakcióban helyet foglaló kisgazda képviselők is azt közölték, hogy az elmúlt napok eseményei nyomán szükségesnek tartják a halálbüntetés visszaállítását.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!