Helyi közélet

2015.01.19. 14:00

Folytatnák a mobil panaszirodát

Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság új kezdeményezésre kedvező fogadtatásra talált, ám néhány dolgon változtatni kell a jövőben.

Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság új kezdeményezésre kedvező fogadtatásra talált, ám néhány dolgon változtatni kell a jövőben.A karácsonyi ünnepek előtt Ózdon, Putnokon és Borsodnádasdon is „kinyitották” a mobil panaszirodát. Egy új, helyi kezdeményezés indult el a három városban, amely kisebb területek szondázását tette lehetővé. A rendőr és a polgárőr előre meghirdetett időpontokban tartott járőrszolgálatot, mely során meghallgatták az emberek véleményét, közben pedig a közbiztonsággal kapcsolatos hasznos tanácsokkal is ellátták a lakosokat. A tapasztalatokat már kiértékelték, több hasznos információ is eljutott a rendőrséghez.

- Mindenhol pozitív visszajelzést kaptunk, ahol esetleg panaszt fogalmaztak meg, ott szomszédi vitákra, közterületi alkoholfogyasztásra hívták föl a figyelmünket – mondta az akcióval kapcsolatban dr. Varga László, Ózd rendőrkapitánya. – Természetesen ezek is hasznos információk, mert a napi járőri munkába jól beépíthetők, így figyelni fogunk ezekre a dolgokra is. A lakosság számára is jó az üzenete annak, ha az általuk megfogalmazott sérelmeket orvosolni tudjuk az adott területen.

Kisebb közösségek felé

Dr. Varga László szerint a mobil panasziroda is segíthet abban, hogy az emberek szubjektív biztonságérzete javuljon, ezért az akciót ebben az esztendőben is folytatni fogják. Igaz nem feltétlenül az eredeti formában, néhány dolgon nekik is változtatni kell.

- Egy kicsit nekünk is új irányt kell venni – folytatta dr. Varga László. – Egyre inkább a zártabb, kisebb közösségek felé próbálunk meg fordulni. Nem városrészeket fogunk meglátogatni, hanem utcákat, egyes útszakaszokat. Így ugyanis az emberek jobban megnyílnak a rendőr felé, mintha egy forgalmas csomópontban találkoznának vele.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában