Helyi közélet

2015.01.09. 14:55

Egyszerű téli saláták

Elege van a nehéz karácsonyi ételekből, és valami könnyű, egészséges, mégis laktató ételre vágyik? A saláta remek választás. Számos módon variálhatja.

Elege van a nehéz karácsonyi ételekből, és valami könnyű, egészséges, mégis laktató ételre vágyik? A saláta remek választás. Számos módon variálhatja.

Míg az összetevők mások lehetnek, mint nyáron, az érzés ugyanaz – a saláta egy tál egészség. A téli salátákat szervírozhatjuk melegen és hidegen egyaránt. S hogy milyen salátákat érdemes készíteni?

A téli saláta egy tökéletes lehetőség, hogy kipróbáljunk különböző ízkombinációkat, és hozzáadjunk meleg hozzávalókat is a keverékhez. Sajt, dió, hús és sült zöldségek mind jó alapjai a téli salátáknak, míg az öntet lehet akár olaj vagy citromlé.

És íme egy példa is: Mossunk meg egy maroknyi zsenge spenótlevelet. Mossunk meg két kis céklát, csomagoljuk fóliába, és előmelegített sütőben körülbelül 30 percig süssük! Úgy 5 perccel a sütés vége előtt szórjunk egy tepsibe egy maroknyi fenyőmagot, és pirítsuk meg őket. Csomagoljuk ki a céklát, és szeleteljük fel, keverjük össze őket, majd adjuk hozzá a fenyőmagot, és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában