Helyi közélet

2014.12.12. 08:00

Ipari tájseb helyén üzleti park

Az ötödik csarnok is elkészült az egykori salak halna helyén.

Az ötödik csarnok is elkészült az egykori salak halna helyén.Csaknem négy évvel ezelőtt, 2010. december 9-én lehettünk tanúi az első kapavágásnak az egykori kohászati örökség, a salak halna helyén. Mintegy 3 millió tonna salak elszállítása és a terület rekultivációja után épült fel a 32 ezer négyzetméteres iparterületet, az Európa Center Miskolc Üzleti és Logisztikai Park. A beruházás európai uniós és hazai támogatással, összesen 6 milliárd forintból valósult meg, és tegnap érkezett az utolsó nagy mérföldkőhöz.

– 2013 januárjában avattuk az A és B jelű épületeket, amit az elmúlt időszakban a C és D követett. Ma pedig az ötödik ütem, azaz az E jelű csarnok avatását ünnepelhetjük – jelezte Lengyel Attila, a Európa-Center-Miskolc Kft. ügyvezető igazgatója.

Mint megtudtuk, van, amelyik logisztikai, és van, amelyik gyártócsarnok. A legnagyobb bérlőjük, a Bosch mellett 5 kis- és középvállalkozás talált itt otthonra az elmúlt időszakban. Az év végén elkészülő fűrészüzemet pedig saját vállalkozásban működtetik majd, és e mellé egy fakereskedő cég is települ a későbbiekben.

– További nagy beruházásokat nem tervezünk, hiszen több épület nem fér már el. Mától arra koncentrálunk, hogy a parkot bekapcsoljuk a város gazdaságának a vérkeringésébe és igyekszünk minél több céget idecsalogatni. Reményeink szerint egy év múlva telt házról számolhatunk be – hangsúlyozta Lengyel Attila.

A csütörtöki avató ünnepségen mind dr. Varga László ország­gyűlési képviselő, mind Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy az egykori meddőhányó tájseb volt a város szívében, elcsúfította és szennyezte is a környezetét. Mára azonban egy korszerű logisztikai park várja itt az új befektetőket, akik új munkahelyekkel járulhatnak hozzá a város gazdaságának növekedéséhez.

-ÉM-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában