Helyi közélet

2014.11.28. 12:05

Ózdi Fidesz reakció Janiczak közleményére

Ózd - Reagált az ózdi Fidesz Janiczak Dávid polgármester csütörtöki közleményére.

Ózd - Reagált az ózdi Fidesz Janiczak Dávid polgármester csütörtöki közleményére.

Tisztelt Polgármester Úr!

Mivel Ön sajtóközleményben szólított meg bennünket – bár magyar ember módjára közvetlen diskurzusban könnyebb lett volna – ezért mi is a média nyilvánosságát használjuk fel az egyébként szokásos politikai egyeztetés helyett.

Ön folyamatosan, a valóság tudatos megkerülésével, a város polgárait hamis információkkal látja el, szándékosan és öncélúan megtéveszti és félrevezeti őket.

Nézzük a konkrét tényeket!

Önnek talán még szokatlan, de - a különböző pártokból álló testület esetében - természetes folyamat a többszöri politikai egyeztetés a polgármester, a képviselők és a frakciók között. Ennek célja, hogy a polgárok felhatalmazása alapján kialakult politikai arányoknak és konszenzusoknak megfelelően alakuljon ki a város irányítását ellátó szakbizottságok és tanácsnokok rendszere.

Bármennyire is furcsa önnek, de a november 9-i közel kétharmados felhatalmazás csak az Ön személyének és kommunikációjának szólt. A képviselőtestület tagjai és azok politikai hovatartozása – tudom elkeserítő hallani – de FIDESZ-KDNP többségű. Igen, az emberek döntöttek így!

A valóság az, hogy Ön a többszöri egyeztetés lezárása előtt bocsátotta ki sajtóközleményét, és szított újra ellenséges hangulatot akkor, amikor mindannyiunk közös érdeke, hogy a mielőbb megalakuló testület és szakbizottságok megkezdhessék az érdemi munkát.

Most konkrétan felsorolom az egyeztetés eddigi állomásait:

- November 17.

Polgármesteri átadás - átvétel folyóügyekről, szóbeli egyeztetés az alakuló ülésről, bizottságokról.

- November 20.

Összes megválasztott képviselő részvételével egyeztetés bizottságokról, tanácsnokokról, a testület működéséről írásos javaslatok egymás közötti cseréjével.

- November 21.

Janiczak Dávid késő este e-mail-ben küld számomra egy bizottsági variációt.

- November 24.

Személyes egyeztetés Janiczak Dávid, Fidrus Péter és Fürjes Pál részvételével bizottsági és tanácsnoki témában. Az egyeztetés végén kölcsönös egyetértéssel rögzítettük a bizottságok személyi összetételét és a tanácsnokok listáját.

- November 25.

A JOBBIK kabinetvezetője javaslatot küld e-mail-ben az Szervezeti- és Működési Szabályzat (SZMSZ) átdolgozásáról. Röviddel utána kéri, hogy tekintsük semmisnek, mert délután el fogja küldeni a módosítás módosítását.

- November 26.

A FIDESZ részéről e-mail-ben véleményt küldtem az SZMSZ változtatásáról. Megegyezés születik egy november 28-i tárgyalásról, melynek célja az SZMSZ véglegesítése.

- November 27.

Janiczak Dávid délután telefonos üzenetben lemondja a pénteki egyeztetést. Kérdésemre, hogy mikor lesz az SZMSZ véglegesítése, eddig még nem kaptam választ.

Polgármester Úr!

Úgy gondolom, egyeztetési szándékunk a város érdekében egyértelmű és tiszta, bármennyire is próbálja ezt Ön elferdíteni.

Rosszindulatú és goromba üzenet a város polgárainak az, hogy Ön akkor, amikor már régen a polgármesteri programjának megvalósításán kellene dolgoznia, akkor Ön még mindig Facebook-háborút vív a vélt ellenséggel szemben.

Polgármester Úr!

Ön akkor is rosszindulatúan ferdít, mikor rendcsinálásról és elszámoltatásról ír.

Nem fél Ön attól, hogy alaptalanul rágalmaz és mocskolódik?

Törődjön bele, hogy nincsenek csalárdságok. Talán ezekre csak magának van szüksége, hogy időt nyerjen. Téved, ha azt hiszi, hogy a rágalomhadjárattal sokáig életben lehet tartani az Ön gyűlöletkeltésre épülő utókampányát.

Megnyugtatom, Ön már polgármester a polgárok akaratából. A kétharmados felhatalmazást a városvezetői munkára kapta. Itt az ideje, hogy felnőjön a felelősségteljes feladathoz!

Az emberek Öntől már azt várják, hogy irányítsa a várost! Önnek elegáns és nagyvonalú ígéretei voltak a polgárok számára. Kérem és várjuk a megvalósításához szükséges konkrét javaslatait! Talán ebben segítségére tud lenni a messziről idesereglett tanácsadók hada.

Higgye el, a Testület bölcsen fog dönteni, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a város mielőbb nekilóduljon az Ön által vizionált szebb jövőnek!

Fürjes Pál, képviselő


Ózd - Az elmúlt bő két hét során Ózd vezetésének kiegyensúlyozott működésére tett javaslataimat a testület fideszes többsége kivétel nélkül mindegyiket lesöpörte. Nem tágítottak attól, hogy az önkormányzat bizottsági struktúrája a helyi Fidesz által zsíros állásokba ültetni kívánt személyekre legyen szabva, azok kénye-kedve szerint kerüljön kialakításra. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában