Helyi közélet

2014.11.11. 08:21

Már téli időszámítás a Közútnál

Miskolc - Hat gyorsforgalmi mérnökséggel bővült a megyei igazgatóság.

Miskolc - Hat gyorsforgalmi mérnökséggel bővült a megyei igazgatóság.A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél az Országos Közutak Kezelési Szabályzata alapján megkezdődött a téli időszámítás. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót hétfőn a társaság.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút megyei igazgatója azzal kezdte mondandóját, hogy hat gyorsforgalmi mérnökséggel bővült a megyei igazgatóság. A hat mérnökségnek (Putnok, Edelény, Szikszó, Sátoraljaújhely, Miskolc, Nyékládháza) a megyében összesen közel 2500 kilométernyi közúthálózatot kell felügyelnie, karbantartania.

Megtudtuk azt is, hogy az elmúlt időszakban a Közút ideiglenes hóvédműveket helyezett több út mentén, elvégezte az ilyenkor szokásos kaszálásokat, felkészítette a személyzetet, és természetesen a gépeket is a mínuszokra, a hóra. Utóbbiról kiderült, hogy új gépek (kotrók, hómarók, kombinált gépek) is érkeztek a céghez, ráadásul október 31-től a mérnökségeken folyamatosak voltak a gépszemlék. Ugyanakkor több mint 250 ember lesz a „fedélzeten”, hiszen gépke­zelők, diszpécserek, és irányítók csakúgy felkészültek „Tél tábornok” érkezésére, mint az ügyeletesek.

Információ több forrásból

– Jelen pillanatban 7500 tonna só áll rendelkezésünkre raktárainkban. Ez egy fél téli szezonra elég, azonban érvényes szállítási szerződéseink lehetővé teszik, hogy ha kell, feltöltsük készleteinket – magyarázta Szilvai József Attila, aki elárulta azt is, hogy ebben az időszakban több forrásból is befutnak hozzájuk információk. Így a meteorológia szolgálat, a webkamerák, az út menti időjárás állomások, a közlekedők, az útellenőrzési szolgálat csakúgy segítségükre lehet, mint hagyományos együttműködő partnereik (rendőrség, mentők, Volán, katasztrófavédelem). A közlekedőket pedig a hagyományos weboldalak mellett (kozut.hu, utinform.hu) a Facebookon és okostelefonokra alkalmazható applikáción is tájékoztatják majd.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában