Helyi közélet

2014.11.08. 13:19

Lakásba zártak és megvertek két sajószentpéteri férfit

Sajószentpéter - Egy sajószentpéteri lakásba csaltak, majd megvertek és megrugdostak két férfit. Támadóik szerint a sértettek azt mondták a rendőröknek, hogy ők narkót árulnak.

Sajószentpéter - Egy sajószentpéteri lakásba csaltak, majd megvertek és megrugdostak két férfit. Támadóik szerint a sértettek azt mondták a rendőröknek, hogy ők narkót árulnak.A bűncselekmény még 2011 februárjában történt. Egy férfi azzal hívta a házba a két sértettet, hogy beszélni akar velük, de amint beléptek, az ott lakó férfi bezárta az ajtót, majd apja és két társa segítségével verni kezdték a sértetteket.

A házban lakó férfi szerint a sértettek azt mondták a rendőrségen, hogy ő kábítószert árul, és emiatt nála házkutatást tartottak. A két férfi tagadta, hogy ilyet mondott volna, és többször kérték a vádlottakat, hogy engedjék ki őket. A verés közben az egyiküknek valahogy sikerült elfordítania a zárban lévő kulcsot, és mindketten elmenekültek.

Első fokon két rendbeli társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és két rendbeli társtettesként elkövetett testi sértés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt, 4 év 2 hónap fegyházbüntetésre ítélte a Kazincbarcikai Járásbíróság tavaly szeptemberben a házban lakó férfit és apját, míg az a társuk, aki lépre csalta a sértetteket, ugyanezért két év – három évre felfüggesztett – börtönbüntetést, másik társuk pedig egy rendbeli testi sértés és két rendbeli személyi szabadság megsértése miatt – többszörös visszaesőként – 3 év 8 hónap fegyházbüntetést kapott.

Másod- és harmadfokon kisebb módosításokkal, de helybenhagyták a bíróságok az elsőfokú ítéletet.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában