Helyi közélet

2014.11.26. 10:29

Küldjön hírt - Káosz a parkolási rendszerben Miskolcon

Miskolc - "<em>Ez valami rettenet, ha a Gálvölgyi-show műsorában látom, még nevettem is volna rajta</em>" - Olvasónk hihetetlen parkolási kálváriája Miskolcon.

Miskolc - "Ez valami rettenet, ha a Gálvölgyi-show műsorában látom, még nevettem is volna rajta" - Olvasónk hihetetlen parkolási kálváriája Miskolcon.

A hétfői napon munkám úgy kívánta, hogy meg kellett állnom Miskolc belvárosába. A gépkocsiból kiszállva, elkezdtem keresni a parkoló órát. Átmentem az utca túloldalára, de ott sem találtam. Egy parkolási táblán találtam egy mobil számot, amelyen felhívtam a parkolási társaságot, milyen módon tudok parkolni. Az ügyfélszolgálatos hölgy elmondta, hogy ott ahol parkolok ugyan nincs, de a Zeneiskola mögött lennie kell. Végül bediktálta nekem a zónának megfelelő mobil parkolási telefonszámot amit elküldtem SMS-ben a rendszernek 14:03-kor. Megjött a válasz, ezért megnyugodva elmentem a dolgomra. Vissza érkezve észre sem vettem, hogy az ablaktörlő alatt ott van a kék zacskó. Néhány utcával odébb megálltam és meglepődve olvastam, hogy 14:02-kor megbüntetett a parkoló őr. DE HOGY ? Abban az időben beszéltem az utca másik oldalán az ügyfélszolgálattal. Az autónál nem volt senki. Józan paraszt ésszel, vagy láthatatlan munkatársai vannak a Mipark-nak, vagy visszamenőlegesen is tudnak büntetni. Egy biztos, ha elmegyek a parkolóórához, akkor is megbüntet az emberünk, nem várja meg amíg a jeggyel a kezemben vissza érek. Amint kiderült abban az esetben is 2000Ft.-ot kell fizetni.

Felkerestem hát az ügyfélszolgálatot. Felvették a panaszom. Közölték, hogy Ügyvezetői engedély kell a büntetés elengedéséhez és kész. Jogszabály van a parkolásra amit ők csak alkalmaznak.

- Jó akkor adják ide a panaszkönyvet.

-Hát nekik az nincs, nem is kell.

-Akkor megyek a Fogyasztóvédelemhez.

Miskolc, Meggyesalja utca. Nem fizetős övezet. A 12. szám előtt nem volt hely ezért a buszmegálló után befordultam a mellék utcába. Az autót lerakva megpillantottam egy táblát az utca másik végén, nekem háttal állt, de gyanúsan parkolós alakú volt. Jó, akkor séta a táblához. -Fizessek. - Rendben. Persze parkoló óra nincs, a táblán nincs feltüntetve milyen zónában állok, milyen számot kéne elküldeni SMS.-ben. Újra ügyfélszolgálat újra bediktálta a számot, fizettem és megúsztam a kelepcét.

A fogyasztóvédelemnél azt mondták, nekik nincs hatáskörük a parkolási társaság felett. Akkor tudják bírságolni őket, ha a 30 napos válaszadást elmulasztják a panaszomra. (Magánemberként sokat szenvednek ettől a cégtől, például úgy jártak, hogy a parkolóórán rossz körzet matricája volt felragasztva. Bementek reklamálni, de a 2000Ft-ot akkor is elvették, ha a panasz jogos.) - Tudjuk ők alkalmazzák a jogszabályt. - Egyébként ebben a jogszabályban benne van ám az is, hogyan kell bírságolni, mennyi türelmi időt kell hagyni a polgároknak, amíg a dézsmát rendezik az automatánál. Ez a jogszabály biztosítja hogy a fogyasztó védelemnek ne legyen hatásköre felettük és mivel kereskedelmi tevékenységet nem folytatnak, tehát árú nem cserél gazdát, ezért panasz könyv sem kell. De mehetek a Jegyzőhöz.

Újabb parkolás, újabb tranzakciós illeték, futás a jegyzőhöz. Szigorú biztonsági őrizet feltartóztat. Ide csak félfogadási időben, bejelentkezés alapján lehet bemenni. - Írjak levelet 30 napon belül válaszolnak.

Nos a Fogyasztóvédelem jegyző kipipálva, elküldtek a Békéltető Testülethez, a Centrum áruház mögött, az Ipari kamara épület mellett. Újabb parkolási mizéria, az autót alig elhagyva sietve érkezik oda a beton szigorú őre. - Ez már kiverte a biztosítékot nálam is, mielőtt elkezd fotózni elhajtottam. Az ilyen fotókat lobogtatva, öt év múlva jön a végrehajtó 112.000Ft-ot követelve.

Ez valami rettenet, ha a Gálvölgyi-show műsorában látom, még nevettem is volna rajta. Értem hogy kell a pénz, meg azt is hogy rendnek kell lenni, de nem minden áron. Kifordult a világ magából, az ember fenyegetve érzi magát, még akkor is ha jogkövető magatartást folytat. Ki van szolgáltatva olyan érdekeknek amelyeket nem lehet átlátni. Valami nagyon nagy baj van, az egész rendszerben, hogy már csak a látszatot sem akarják fenntartani, hogy ez nem a pénzbehajtásra megy. Mivé lettél Miskolc az elmúlt néhány év alatt. Az itt élőket csak sajnálni tudom.


(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="600">


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában