Helyi közélet

2014.11.22. 12:48

Kocsonyafarsang - Ezúttal nem böjt idején

Miskolc - Bár kicsit odébb van, a szervezők javában készülnek a második Becherovka Miskolci Kocsonyafarsangra.

Miskolc - Bár kicsit odébb van, a szervezők javában készülnek a második Becherovka Miskolci Kocsonyafarsangra.

„Minden reményünk megvan arra, hogy az ország 2015-ös fesztiváljai közül a leglátogatottabb ez lesz, megelőzve a Mohácsi Busójárást is” – jelentette ki a következő, második Becherovka Miskolci Kocsonyafarsangról dr. Kriza Ákos polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón. Bejelentette: ezúttal tekintettel voltak a böjtre, így a böjti időszakot megelőző február 5-8-ra tűzték ki az időpontját. Elmondta: a tavalyi helyszínek nem változnak, csak kibővülnek a Hősök terével. A kínálati palettán újdonságot jelentek a lokálpatrióta alapon szervezett közösségi programok, egy sor miskolci, illetve miskolci kötődésű zenekar koncertjével. A fellépők egy részével már megkötötték a szerződést, a többiekkel folyamatban van a szerződéskötés, ám december elején már minden miskolci postaládájába bedobják a fesztivál részletes programját. Az előző kocsonyafarsang sikerét a polgármester szerint nehéz lesz meghaladni, de azzal is nagyon elégedettek lehetnek, ha azt elérik.

Az előző talaján

Az idei sikert szemléltetendő bemutattak az első miskolci kocsonyafarsang idején készült felvételekből álló filmet is. Az idei és a tavalyi farsangot szervező CineMis Nonprofit Kft. ügyvezetője, Bíró Tibor pedig számokkal is illusztrálta az eredményeket: az előző kocsonyafarsang nullás költségvetéssel zárt. S tekintve, hogy mindössze 52 millió forint volt a teljes ráfordítás, egy ekkora rendezvénynél ez már önmagában is takarékos gazdálkodásra utal. Kijelentette: minden közreműködő, beleértve a városi céget is, időben megkapta a pénzét. Felidézte: hozzávetőleg 200 ezer látogatót vonzott, ezen felül a kérdőíves felmérés is rendkívül kedvező tükröt mutatott.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában