Helyi közélet

2014.10.07. 09:59

Nem fáznak egyformán megyénkben

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ózdon már elindult a távhőszolgáltatás, Miskolcon csak akkor, ha kérik.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ózdon már elindult a távhőszolgáltatás, Miskolcon csak akkor, ha kérik.

Nem csupán a cinegemadár bánata, hogy „vége van a nyárnak és hűvös szelek járnak”, hanem az embereké is, hiszen rohamosan közeleg az az idő, amikor már fűteni kell.

Olcsóbb

A kormány döntése értelmében a távhőszolgáltatás ebben a szezonban 3,3 százalékkal olcsóbb a lakossági ügyfeleknek.

– Azt nehéz megmondani, tételesen mennyivel lesz olcsóbb a távhőszolgáltatás, hiszen ez a 3,3 százalékos csökkentés az alapdíjat és a hődíjat érinti, és azt egyelőre még nem tudjuk megjósolni, mennyit kell majd fűteni – mondta érdeklődésünkre Ódor Istvánné, a tiszaújvárosi Tiszaszolg 2004 Kft. ügyvezetője. – Még nem indult el a távhőszolgáltatás a lakosságnak, hiszen még nem csökkent három egymást követő napon 12 fok alá az átlaghőmérséklet, vagy még akkor kellene beindítanunk a szolgáltatást, ha bármely napon 10 fok alá csökken a napi középhőmérséklet. Egyelőre három közületi fogyasztó kérte a fűtés beindítását.

A MIHŐ Kft. szeptember 15-től a lakóközösségekkel kötött megállapodás alapján a tiszaújvárosihoz hasonlóan automatikusan elindítja a távhőszolgáltatást, ha hőmérséklet indokolja – közölte lapunkkal Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. Azonban a lakóközösségek az érvényes megállapodástól eltérően kérhetik a fűtés indítását.

Már fűtenek

Az Ózdi Távhő Kft. honlapján tudatta, október 3-tól beindították a fűtést mind az 5560 távfűtött lakásban. Náluk annak kell kérelmezni, aki nem kívánja igénybe venni a fűtést. Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezető igazgatója kérdésünkre elmondta, nem érkezett ilyen irányú kérés. A lakosság könnyen áttekintheti, milyen díjakkal kalkulálhatnak, hiszen honlapjukon szerepelnek az októberig és az októbertől érvényes árak, amelyeket keretes anyagunkban közlünk.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában