Helyi közélet

2014.09.22. 18:52

Bosch tanszék után akadémia is lesz

Miskolc - Bosch tanszék már évek óta működik a Miskolci Egyetemen, és most egy akadémia létesítésével fűzik szorosabbra a kapcsolatot.

Miskolc - Bosch tanszék már évek óta működik a Miskolci Egyetemen, és most egy akadémia létesítésével fűzik szorosabbra a kapcsolatot.

A miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. együttműködési megállapodást kötött hétfőn az egyetemmel, amelynek keretében létrehozzák a Bosch Lean Akadémiát. Ennek köszönhetően az eddig csak a középfokú oktatásban jellemző duális, vagyis gyakorlatorientált képzést kiterjesztik a felsőoktatásra is. A Bosch a gyakorlati képzés kidolgozásában és megvalósításában a lean szakma meghatározó intézményével, a Lean Enterprise Institute Magyarországgal is együttműködik.

Mint az együttműködés aláírása előtt elhangzott: a lean egy vállalatszervezési, vállalatirányítási rendszer, amelynek célja, hogy a cég minél gazdaságosabban állítsa elő a termékeit, szolgáltatásait. A lean vállalat elsősorban az alapján alakítja ki tevékenységeit, hogy a vevő számára mi az érték. A lean módszer legfőképpen az iparban, azon belül is az autóiparban terjedt el. Ebben a folyamatban a Bosch hosszú évek óta vesz részt, és a megállapodásnak köszönhetően az itt végzett hallgatók is a korszerű lean-tudással felvértezve kerülnek majd ki az egyetemről.

Első lépcsőben egy lean menedzsment mesterképzési szakirányt hoznak létre a Gazdaságtudományi Karon, majd a tervek szerint az akkreditációt követően önálló lean menedzsment mesterképzési szak is indulhat az egyetemen.

A részletekre visszatérünk.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában