Helyi közélet

2014.09.27. 12:42

A PUF az örök szerelem

Miskolc - Szombaton este (kapunyitás 8 óra) Miskolcon, a Helynekemben lép fel a Pál Utcai Fiúk zenekar.

Miskolc - Szombaton este (kapunyitás 8 óra) Miskolcon, a Helynekemben lép fel a Pál Utcai Fiúk zenekar.A mára kultikus banda munkásságát olyan örökzöldek fémjelzik, mint a Bál, a Fiatal lányok, a Hajsza, a Nehéz idők, vagy éppen a Legelő, ám igazándiból mostanra minden lemezüket és - túlzás nélkül - minden számukat kívülről fújják a rajongók. Azok a most már 30-as, 40-es éveikben járók, akik az 1980-as, 1990-es években voltak fiatalok.

Borsodi szálak

Nem csoda, hiszen dalszövegeik akkoriban a hazai underground zenei életének egyik legfontosabb zenekarává tette őket. Ebben óriási szerepe van Leskovics Gábornak, vagy ahogy mindenki ismeri Lecsónak, aki ugyan jelenleg is a Kiscsillag egyik frontembere, azonban mint azt az Észak-Magyarországnak elmondta: a PUF számára az örök szerelem.

Sokan talán nem tudják, de igaz: feleségével, Potondi Anikóval immár három évtizede tagok a PUF-ban, ám az énekesnővel "csak" 1998-ban házasodtak össze. Lányuk, Enikő 1996-ban született. Neki írták az Angyal című dalukat.

Az is tény, hogy Lecsó rokonságának egy része Kazincbarcikán és Miskolcon lakik, így a nyarakat itt töltötte gyerekkorában. Ezáltal Miskolchoz és a régióhoz abszolút más a viszonya, mint talán más zenésztársaknak, akiknek csak egy koncertmegálló a város.

- Itt van Miskolctapolca, a Diósgyőri Vár, az avasi pincék és a Bükk - sorolta a PUF alapítója, akinek egyébként talán a zenekar 20., és a 30. jubileumi koncertek voltak a kedvencei. Azonban hangsúlyozta azt is, hogy minden honi magyar városban volt olyan bulijuk, amiről órákat tudna sztorizni a zenekarral.

Leskovics Gábor elárulta azt is, hogy a nagy fesztiválok kapcsán van ideje arra, hogy a zenészkollégákat meghallgassa és beszélgessen velük. Miskolcon legutóbb az EFOTT-on, a Kiscsillag koncertje után nyílt minderre lehetősége.

ÉM-JLI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában