Helyi közélet

2014.08.24. 23:35

Örökbefogadták a Makrancos hölgyet is

Miskolc - Örökbefogadjuk Shakespeare-t! címmel indított kiállítássorozatot a Miskolci Nemzeti Színház.

Miskolc - Örökbefogadjuk Shakespeare-t! címmel indított kiállítássorozatot a Miskolci Nemzeti Színház.

Az idei évadban ugyanis Shakespeare-évet ünnepelnek a teátrumban, így tisztelegve a 450 éve született angol drámaíró emléke előtt. Minden hónapban más-más Shakespeare-klasszikust mutatnak be, így kilenc dráma és ehhez kapcsolódva kilenc kiállítás várja a közönséget.

A Shakespeare-év részeként a bemutatandó kilenc drámát fogadták örökbe miskolci képzőművészek és különböző általános és középiskolák. Ez a havonta megújuló kiállítás lesz a Shakespeare-év egyik központi eseménye. A kiállításnak az első emeleti nézőtéri foyer „fehér terme” ad otthont, ahol Shakespeare művei ihlette festmények, szobrok, installációk várják majd az érdeklődőket.

Minden hónap 23-áján pedig Shakespeare-napot is tartanak a színházban - ismertette szombati sajtótájékoztatóján Kiss Csaba, a színház igazgatója. Hónapról hónapra így fordul egyet a világ, és így jutunk el kilenc hónap alatt A makrancos hölgytől egészen a Szentivánéji álomig! - fogalmazott.

A szombaton megnyitott kiállítás művészei: Láng Eszter, Pataki János és Urbán Tibor. A téma pedig: A Makrancos hölgy.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában