Helyi közélet

2014.08.13. 20:32

Önkormányzat 2014 | Rózsa Edit is versenybe száll Miskolcon

Miskolc - Indul a miskolci polgármesteri tisztség megszerzéséért a Kocsonyafesztivál ötletgazdája és alapítója.

Miskolc - Indul a miskolci polgármesteri tisztség megszerzéséért a Kocsonyafesztivál ötletgazdája és alapítója.

Rózsa Edit ezt egy szerdán kezdődött aláírásgyűjtés alkalmából jelentette be (ahhoz kér támogatást, hogy Martin-kertváros egyik, jelenleg névtelen közterülete a közelmúltban balesetben elhunyt volt alpolgármester, Orosz Lajos és felesége után az Orosz tér nevet viselhesse).

Elhangzott, az interneten is elérhetővé teszi, és vitára bocsátja Miskolc Köztársaság 2015-2025 város- és közösségfejlesztő programját, amelyet augusztus 17-én a borsodi megyeszékhelyen nyilvános program részeként is ismertet. A program az összeszerelő-ipari város státusza helyett úgynevezett szubregionális-központ szerepet szán Miskolcnak, és ezt a szerepkört a vele szomszédos településekkel (kertvárosokkal) együttműködés útján indulva tartja elérhetőnek. Együttműködést kínál az itt élőknek is: Miskolc Köztársaságban rendszeresen kikérné a közösség tagjainak véleményét - például helyi népszavazás keretében -, s ezek ismeretében vitatkozna és hozna döntéseket a képviselőtestület.

Rózsa Edit - aki a szó jogi értelmében függetlenként, a Miskolc Köztársaság program képviseletében indulna -augusztus 25-én megkezdi a polgármester-jelöltségéhez szükséges támogatói aláírások gyűjtését.

ÉM-BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában