Helyi közélet

2014.08.05. 23:33

16. TVK Triatlon Nagyhét - Bődületesen nagy bringás-csúcs

Tiszaújváros - Ha hétfőn azt írtuk: „elszabadult a pokol” a tiszaújvárosi 16. TVK Triatlon Nagyhét tömegsportos futásán, akkor a mai napot úgy jellemezhetnénk, hogy valóságos kerékpáros invázió söpört végig a település utcáin. A hatalmas új részvételi csúcsot nem kevesebb, mint 2039 (!) bringás hozta össze!

Tiszaújváros - Ha hétfőn azt írtuk: „elszabadult a pokol” a tiszaújvárosi 16. TVK Triatlon Nagyhét tömegsportos futásán, akkor a mai napot úgy jellemezhetnénk, hogy valóságos kerékpáros invázió söpört végig a település utcáin. A hatalmas új részvételi csúcsot nem kevesebb, mint 2039 (!) bringás hozta össze!

Az augusztus 2-án kezdődött 16. TVK Triatlon Nagyhét keddi, MB BARTER napját a KreAktív-színpadon kezdte meg a Sajó Jazz Band, melynek tagjai a műfaj slágereit vonultatták fel.

Este 6 órára - soha nem tapasztalt, megmagyarázhatatlanul sikeres „mozgósítás” eredményeként - soha nem látott tömeg gyűlt össze a megszokott rajthelyen, ahonnan a hagyományoknak megfelelően először az ovisok rajtolhattak el 400 méteres, parkoló-kerülő külön-futamukra. Ahogy a kicsik célba értek, a nagyok lódultak neki, hogy a világkupa régi kerékpáros pályáján letekerjék a rájuk váró 5 kilométert. A résztvevők két kedves figurát is felfedezhettek a helyszínen, a névadó főtámogató TVK Etilla és Propilla bábujával nagyon sokan akartak közös fotót készíteni. A rajtmatricák összesítése után Márkus Balázs, a Szervező Bizottság társelnöke örömmel tette közzé az új csúcsot, ami nem más, mint 2039 (!) induló.

A tekerés után az X-Faktor vetélkedőből ismert ByTheWay lépett a nagyszínpadra, nem kis üdvrivalgás közepette. A pódium képzeletbeli kilincsét a Group ‘N’ Swing tagjai és Gájer Bálint vették át, hogy pillanatok alatt igazi bulit varázsoljanak a Főtérre.

A nap utolsó hivatalos programját a Tom Lumen KreAktív-színpados fellépése jelentette.

A hét közepétől érkeznek Tiszaújvárosba a hétvégi nagy események főszereplői. A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) csapatvezetője, a francia Johanne Suss-Bercket, a belga Dirk Bogaert Technikai Delegátus a mai napon érkezett a Tisza-partra. Szerdán foglalja el szálláshelyét az Új-zélandi Kris Gemmell, aki a Team ITU vezetőedzőjeként ténykedik a városban. Az egykori kiváló, többszörös világkupa-futam győztes versenyző a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportolókat képviselő elnökségi tagja. Érdekesség, hogy Kris 2007-ben a dobogó második fokára állhatott fel a tiszaújvárosi világkupa-futamon. Ha már a hétvégéről esett szó, a világon egyedülálló módon megszakítás nélküli, 18. TVK ITU Triatlon Világkupa az idei, összesen tíz felvonásból álló sorozat első európai futama. A második, egyben utolsó kontinensünkön zajló világkupának szeptember végén a törökországi Alanya ad otthont.


A folytatásról

Augusztus 6., szerda - PARTNEREK NAPJA

  • 15:00: Sakk snellverseny
  • 16:30: Extrém sportverseny
  • 18:00: Bourbon Street és Barátai (KreAktív-színpad)
  • 19:00: Tánc-est (nagyszínpad)
  • 21:00: Hien (nagyszínpad)
  • 21:30: Bourbon Street és Barátai (KreAktív-színpad)
  • - Szűcs István sajtóreferens -


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában