Helyi közélet

2014.06.04. 15:30

Díjazott együttműködés

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, és az ÉMÁSZ Nyrt. megújította együttműködési megállapodását, ezzel megerősítve a két szervezet szándékát, hogy együttes erővel lépjenek fel a kábel-, vezetéktolvajokkal szemben.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, és az ÉMÁSZ Nyrt. megújította együttműködési megállapodását, ezzel megerősítve a két szervezet szándékát, hogy együttes erővel lépjenek fel a kábel-, vezetéktolvajokkal szemben.A főkapitányság kiképzőközpontjában 2014. május 22-én megkötött együttműködés célja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és az áramszolgáltató a hatályos jogszabályok alapján kölcsönösen segítse egymás tevékenységét. A közös együttműködés a vagyonbiztonság, vagyonvédelem eredményességét is szolgálja. A jól működő kapcsolat eredményeként az ÉMÁSZ sérelmére elkövetett lopások, rongálások számában 2014. első negyedévében az előző év azonos időszakához képest csökkenés tapasztalható.

Hans-Günter Hogg, az ÉMÁSZ Nyrt. igazgatóságának tagja többek között kiemelte, hogy az áramszolgáltató társaságnak évente jelentős kárt okoznak a tolvajok, a rongálók, akik ily módon az üzembiztonságot, vagyis a lakosság és az ipar áramellátását is veszélyeztetik.

Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiemelte, hogy a rendőrség és az áramszolgáltató szoros együttműködése főként ezen bűncselekmények megakadályozására koncentrál, de a szolgáltató munkatársainak vezetéstechnikai fejlesztése is az együttműködés részét képezi.

Az ünnepélyes ceremónián az ÉMÁSZ Nyrt. a Miskolci és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy-egy rendőrét elismerésben részesítette, akik a közelmúltban részt vettek az áramszolgáltató kárára elkövetett bűncselekmények felderítésében. Krajnyák Norbert r. törzszászlós és Vojtkó Szabolcs r. törzszászlós Hans-Günter Hoggtól, az ÉMÁSZ Nyrt. vezetőségének tagjától a megyei rendőr-főkapitány jelenlétében vehettek át jutalmat.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában