Helyi közélet

2014.05.30. 16:48

Zöldre van a rácsos kapu...

Miskolc - Önkéntesek, közöttük koreaiak segítségével újult meg a Napraforgó Óvoda Középszer Tagóvodája.

Miskolc - Önkéntesek, közöttük koreaiak segítségével újult meg a Napraforgó Óvoda Középszer Tagóvodája.Miskolc 2011-ben kötött testvérvárosi megállapodást Asannal, a dél-koreai város kezdeményezésére. A testvérvárosi szerződés megkötése óta KOTRA (a budapesti Koreai Nagykövetség kereskedelmi képviseleteként működő, koreai kormányhoz tartozó szervezet) évente végzett társadalmi munkája helyszínéül Miskolc valamely intézményét választja. A perecesi tábor és a Batsányi óvoda után idén a Miskolci Napraforgó Óvoda Középszer Tagóvodája lett a kedvezményezett.

– Reggel 8 után kezdték a munkát, s fél 12-re be is fejezték, pedig legalább 300 méter vaskerítést kellett fűzöldre festeniük. Igaz, a Városháza és a Holding munkatársaival kiegészülve több mint 90-en dolgoztak szorgalmasan - mondta Glatz Katalin óvodavezető, miközben a munkában részt vevők lázasan igyekeztek magukat és egymást megtisztítani a festéktől (videó az Észak-Magyarország Facebook-oldalán). Megtudtuk: a kerítés csak az első lépés a felújításhoz, az önkormányzat szeptemberig a nyílászárókat is kicseréli, s külső-belső festést is végeznek.

A Városháza tisztviselője, Ambrus Bea elmondta: az kerítésfestésben a Nagykövetség és a KOTRA meginvitálta a hazánkban tevékenykedő nagyobb koreai cégek vezető munkatársait is, azzal a nem titkolt céllal, hogy Miskolc ott legyen a gondolataik között, ha újabb beruházásoknak keresnek helyet. A cégvezetők pedig idejükön és kezük munkáján és azon túl, hogy a festéshez szükséges minden alapanyagot és eszközt ők biztosítottak, átnyújtottak egy okostévét és egy lapmonitort, továbbá kifestőket, zsírkrétákat, dudákat, kirakható maketteket a gyerekeknek. Támogatásuk összértéke majd félmillió forint.

ÉM-SzK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában