Helyi közélet

2014.05.29. 14:10

Tanoda Party Aszalón

Aszaló - Az aszalói Tudorka Tanoda hirdette meg és szervezte a Tanoda Partyt, 2014. április 25-én Aszalón.

Aszaló - Az aszalói Tudorka Tanoda hirdette meg és szervezte a Tanoda Partyt, 2014. április 25-én Aszalón.Az eseményen a környező- és távolabb működő Tanodák vettek részt, Kázsmárk, Gesztely, Hernádnémeti, Bőcs és Aszaló településekről. A nyitott Tanodai program a TÁMOP 3.3.9. konstrukció egyik projekteleme, mellyel a Tanodák hálózatosodását kívánjuk elérni és erősíteni.

A rendezvényt Pocsai Enikő projekt-és szakmai vezető nyitotta meg, ezt követően Petróné Benes Erika az alapítvány elnöke köszöntette a résztvevőket. Köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy Aszaló egy ilyen kiemelten fontos pedagógiai munkának adhat helyet, amely a településen is nagyfokú támogatást élvez. A projekt folytatásához minden résztvevőnek, eredményes munkát kívánt.

A találkozón a tanulók szellemi vetélkedőben mérhették össze „erejüket”, ahol nem a versenyzés volt a cél hanem, a jókedv, a derű és egymás megismerése. Ezzel párhuzamosan a Tanodavezetők és pedagógusaik szakmai tanácskozáson vettek részt, ahol szó esett többek között a tanulók tanulási motiválásáról, az önbizalom megerősítéséről és az iskolai tanulmányi eredmények javításáról. Végezetül a csapatok tagjai ajándékot kaptak, mellyel még emlékezetesebbé kívántuk tenni a rendezvényt.

Mi is a Tanoda program célja? Nem más, mint segítséget adni a helyben élő hátrányos helyzetű családok felső tagozatos tanulóinak. A szakmai munka elsődleges célja a fiatalok tehetséggondozása, felzárkóztatása és személyiségük komplex fejlesztése. A tanoda a tanulás tanításának helye, az iskolai lemorzsolódások csökkentésének egyik lehetséges eszköze, egy továbbtanulásra motiváló közösség.

A komplex fejlesztés segíti a szabadidős programok hasznos eltöltését, hogy a diákok elérve a felnőtt életkort boldogabb családi életet tudjanak élni, akik a társadalom hasznos tagjai lehetnek. A Tanoda tehát egy lehetőség minden tanuló számára annak, akinek céljai és tervei vannak az iskolából kilépve. A Tanodában a háztartási ismeretek, kézműves foglalkozások, családi életre nevelés, újságírás és drámafoglalkozások segítik a tanulók társadalmi beilleszkedését.

Reméljük, hogy mindezek a programok csak megerősítést adnak valamennyinknek és elég erős motiválást ad a további munkánkhoz!

- Pocsai Enikő, projekt- és szakmai vezető -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában