Helyi közélet

2014.05.09. 13:05

Közlemény - Együtt-PM: Szégyent hoz Miskolcra a „gettórendelet”

Miskolc - Szégyent hoz Miskolcra az a „gettórendelet”, amelyet csütörtökön elfogadott a közgyűlés jobboldali többsége.

Miskolc - Szégyent hoz Miskolcra az a „gettórendelet”, amelyet csütörtökön elfogadott a közgyűlés jobboldali többsége.A mélyszegénységben vergődőktől úgy akar megszabadulni ez a városvezetés, hogy 1,5-2 millió forintos mézesmadzagot húz el az orruk előtt, arra biztatva őket, költözzenek más településekre ebből a pénzből. Ez a sunyi és embertelen döntés világossá teszi: a polgármesternek és köreinek elképzelése sincsen arról, hogyan lehetne hosszútávú megoldást találni a miskolci mélyszegénység felszámolására. Így inkább továbbviszik a választásokon jól bevált gyakorlatukat, miszerint pénzzel sok mindent el lehet intézni…

Az Együtt-PM miskolci szervezete szerint komplex programot kell kidolgozni a probléma megoldására, olyat, amely valódi termelő munkát ad helyben, erős mentori segítséget nyújt a családoknak, és amely oktatási, egészségügyi, szociális és rendészeti szakmai együttműködést igényel.

Ehelyett a miskolci Fidesz - a Jobbikkal nagy egyetértésben - a szerencsétlenek gondjait a hátrányos helyzetű településekre hárítja.

- Az Együtt-PM miskolci szervezete -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában