Helyi közélet

2014.05.21. 10:56

Ismét díjat nyert a zip s brewhouse csapata, ezúttal Amerikában!

Miskolc - A zip s brewhouse „zip s xmas 2013" kézműves sörkülönlegessége nyerte meg a fődíjat, a május 17-19.-e között megrendezett Alltech Commonwealth Craft Beer Cup-on.

Miskolc - A zip s brewhouse „zip s xmas 2013" kézműves sörkülönlegessége nyerte meg a fődíjat, a május 17-19.-e között megrendezett Alltech Commonwealth Craft Beer Cup-on.Alig telt el pár hét a legutóbbi, azaz a Miskolci Nemzetközi Kézműves Sörverseny óta, ahol a magyarországi sörfőzdék közül egyetlenként, gyémánt diplomával gazdagodott a miskolci zip s brewhouse a zip s Imperial Stout-nak köszönhetően, május 17-én újabb díjjal jutalmazták egyik sörkülönlegességüket a zip s xmas 2013-at Lexingtonban, Kentucky-ban. Most a fődíjat sikerült bezsebelni a csapatnak.

Mintegy 30 ország 41 sörfőző üzeme versengett a címért. Az eredményhirdetésre május 17-én került sor az Alltech Craft Brews and Food Fest keretében. Az eseményre közel 4500 kézműves sör rajongó érkezett, akik izgatottan várták a végeredményt. A szakértőkből álló zsűri vak teszt során bírálta a söröket megjelenés, illat, íz, testesség, stílus és minőség alapján. Közel 1000 féle sör közül kerültek ki a díjazott tételek.

„A zip s xmas sör egy specialitás, amelyet karácsonyi ünnepek alkalmával főzünk, és ezzel az igazi fűszeres sörkülönlegességgel lepjük meg vendégeinket, barátainkat, szeretteinket. A mélybarna-feketeszínű, felső erjesztésű stout-ot, angol komlóval és karácsonyi sütemények jellegzetes fűszereivel tettük izgalmasabbá. Illatában a forralt bor fűszeressége keveredik az angol ale sörök gyümölcsösségével. Ízében a magas alkoholt elrejti a mézeskalács és a diós-bejgli aromája."- meséli Túróczi József, sörfőző mester.

A zip s xmas sörkülönlegességet minden télen decembertől-januárig kóstolhatják meg a sör szerelmesei a zip s brewhouse-ban, Miskolcon. Azok a vendégek, akik most szeretnének kóstolni, bátran megtehetik, hiszen jelenleg is négy féle sör van a csapokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában