Helyi közélet

2014.05.28. 15:42

"DVTK-szurkolók, köszönöm" - üzente a miskolci rendőrkapitány

Miskolc - Atrocitások nélkül telt a hétvégi kupadöntő. Békében elutaztak, békében hazatértek - köszönet illeti ezért a DVTK-szurkolókat.

Miskolc - Atrocitások nélkül telt a hétvégi kupadöntő. Békében elutaztak, békében hazatértek - köszönet illeti ezért a DVTK-szurkolókat.Az Észak-Magyarország hasábjain keresztül mondott köszönetet a vasárnapi labdarúgó Magyar Kupa-döntőre való elutazásuk során tanúsított viselkedésük miatt a Diósgyőri VTK szurkolóinak dr. Bogyay Ferenc ezredes, Miskolc rendőrkapitánya.

Mint a kapitányság vezető elmondta, hogy ilyen békében sikerült 9000 embert Budapestre el- és hazajuttatni, ahhoz mindenképpen szükség volt a szurkolók közreműködésére is, amiért köszönet illeti meg őket.

A kapitányságvezetővel annak kapcsán beszélt munkatársunk, hogy a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs szervének tájékoztatása szerint a szurkolók utazása során semmilyen atrocitás sem történt, rendőri intézkedésre nem volt szükség.

Mint Bogyay Ferenc elmondta, a Tiszai Pályaudvarról a sportklub szervezésében különvonat indult Budapestre 13 kocsival, ami körülbelül ezer főt szállított. A szerelvény az eredeti menetrendnek megfelelően, percre pontosan el tudott indulni. A szurkolók időben érkeztek az állomásra, gond nélkül felszálltak - a menetrend szerinti járatok nem tudnak olyan pontosan elindulni, mint ahogy a szurkolói különvonat kigördült az állomásról.

"Jómagam is kinn voltam a pályaudvaron a gyülekezésnél és az indulásnál, és mivel Rákoson feltehetőleg forgalomtechnikai okokból egy kicsit meg kellett fogni a szerelvényt, még a Keleti pályaudvarhoz, a fogadásuknál is időben odaértem. A leszállás és a stadionba való bevonulás is problémamentes volt. Jó néhányan voltak, akik megadták, milyen busszal, hányan kívánnak részt venni a mérkőzésen, róluk rendelkeztünk információkkal, de a többség személygépkocsival, magánúton oldotta meg a Budapestre jutást", mondta el Bogyay Ferenc, hozzátéve: a Miskolci Rendőrkapitányság elsősorban a vonatutazásért, kísérésért felelt, ezen a téren a szurkolók részéről együttműködést tapasztaltak, "emiatt szeretném nekik a Miskolci Rendőrkapitányság köszönetét kifejezni!", tette hozzá a kapitány.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában