Helyi közélet

2014.04.18. 18:28

Világvége vagy húsvét?

Miskolc - Sonka, tojás, kalács lapult a kosarakban, no meg persze a csokinyúl is kifigyelt.

Miskolc - Sonka, tojás, kalács lapult a kosarakban, no meg persze a csokinyúl is kifigyelt.Mint minden ünnepnél, húsvétkor sem maradt el a bolti roham. Sorban állás, tülekedés, estére üres polcok jellemezték a boltok pénteki állapotát. Nyilván ma sem lesz másképp, sokan ugyanis az utolsó pillanatban szerzik be a húsvéti asztalra valót. Fogy ilyenkor minden, de leginkább sonka, tojás, kalács kerül a kosárba és persze a csokinyúl, vagy éppen csokitojás. Csak két napig lesznek zárva az üzletek, mégis a hétvégi bevásárlások sokszorosát viszik a vásárlók.

„Csak pár doboz tojásért ugrottam be, mert úgy számoltam, az nem tart ki keddig. De úgy látom, közeleg a világ vége, mindenki megrakott kosarakkal szaladgál” – mesélte Szabó Ágnes péntek délután az egyik bevásárlóközpontban. Azt is megtudtuk, ő már korábban letudta a nagybevásárlást, a tömeg miatt nem szereti az utolsó pillanatra hagyni. „Ilyenkor már fóbiám van a sorban állástól, nem szeretem, ahogy harcolnak az utolsó sonkáért, ezért előre megtervezem a menüt és jó előre beszerzem a hozzávalót” – mesélte.

Részletek a szombati Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában