Helyi közélet

2014.04.04. 13:33

Jegyzet - "NeTedd!"

<em>Egy hónap alatt húszezer önkéntes jelezte csatlakozását az ország legnagyobb, „TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért" elnevezésű mozgalmának májusra tervezett akciójához országszerte</em>. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Egy hónap alatt húszezer önkéntes jelezte csatlakozását az ország legnagyobb, „TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért" elnevezésű mozgalmának májusra tervezett akciójához országszerte. Szalóczi Katalin jegyzete.

Vannak helyek, ahol nem várják ki ezen időpontot, máris látványosan nekifogtak a tisztogatásnak. A közmunkások is csapatostul sepregetnek. Olykor aránytalanul sokan egy-egy kis szakaszon, így aztán nem egy olyat láttam, hogy egymásra verték a port. Azt is közelről van módomban megfigyelni: sokszor ugyanazok – és családtagjaik – dobálják tele az árkokat hulladékkal, akiket aztán munkabérérért(!) közmunkában kivezényelnek eltakarítani.Kicsit hasonlatosnak tűnik mindez számomra a mostani kampánybeli plakátoláshoz. Arc hátán arc, sokszor az sem tűnik fel, hogy az egymás mellé ragasztott fejek különböző pártokat képviselnek. Vajon reális elvárás-e, hogy bárki e plakátfejek alapján adja le voksát? Pláne kinek, minek növeli a népszerűségét egy-egy vakra lyukasztott szemű porté, festékkel, sárral bekent, merev mosolyú orca?

Ami biztosan „átjön" a közemberek számára (hallom eleget a sárga buszon), hogy mindez fölöslegesen kidobott pénz. S hogy ebből is csak szemét lesz. Igaz, arra lehet akciót szervezni.

- Szalóczi Katalin - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában