Helyi közélet

2014.04.08. 16:55

Ifjúságvédelmi bűnmegelőzési előadás Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskolában tartott bűnmegelőzési előadást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskolában tartott bűnmegelőzési előadást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője.A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Kalapos István r. alezredes 2014. április 7-én a helyi Szent István Katolikus Általános Iskolában tartott bűnmegelőzési előadást 6-8 osztályos tanulók részére.

Az előadásra a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság és a tiszaújvárosi Kábítószer Egyeztető Fórum közös kezdeményezésének köszönhetően került sor.

A diákok többek között a kábítószerrel, új pszichoaktív anyagokkal elkövetett bűncselekmények kapcsán kaptak tájékoztatást, de megismerhették egyéb, a fiatalok által leggyakrabban elkövetett bűncselekmények, szabálysértések veszélyeit is.

Az előadáson – amelyen mintegy 71 gyerek vett részt - a bűncselekmények veszélyeit, következményeit a diákok "kivetített formában" is érzékelhették.

Az esemény végén interaktív formában kerültek megbeszélésre a gyerekeket leginkább érdeklő kérdések, témakörök.

Az előadások megtartására a város valamennyi általános iskolájában sor kerül, illetve a tervezettek szerint május hónapban a helyi középiskolában is.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában