Helyi közélet

2014.04.11. 09:59

Hejőcsabai cementgyár - Foglalás után termelés

Miskolc - A hejőcsabai cementgyár újraindítására készül a Magyar Cement.

Miskolc - A hejőcsabai cementgyár újraindítására készül a Magyar Cement.Elszánt lépést tett a Magyar Cement Kft. a miskolci cementgyár újraindítása érdekében: jogerős bírósági ítéletek birtokában, illetve a Kúria 2013. november 13-án meghozott végzése alapján birtokba vette tulajdonát hétfőn – erről lapunkban is olvashattak. A társaság azonnal megkezdte a cementgyár újraindításához szükséges munkálatokat – tudatták szerkesztőségünkkel közlemény útján.

A társaság jogi képviselőjétől megtudtuk, a Magyar Cement Kft. és a svájci Holcim között évtizedek óta húzódó pereskedés végére tavaly került pont: ekkor mondta ki ítéletében a Kúria, hogy a cementgyár jogos tulajdonosa a magyar vállalat. Horvát Z. Péter elmondta: a Magyar Cement Kft. a cementgyártás felélesztésére készül. Kedden felvettek tíz embert, és a napokban újabb dolgozókat toboroznak, szeretnék, ha két hónapon belül felállna a műszaki személyzet. A gyár területén jelenleg az állapotfelmérés zajlik, és a szükséges beruházások elvégzése után kezdik a termelést. Mint mondta, a felújítások során több tucat magyar vállalkozónak adnak majd munkát, azt követően pedig mintegy 300 új munkahely létesül Hejőcsabán.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában