Helyi közélet

2014.04.26. 13:52

Bírságokban élen járunk

Borsod-Abaúj-Zemplén - Feketelista.hu: Nem javult a cégek munkaügyi fegyelme.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Feketelista.hu: Nem javult a cégek munkaügyi fegyelme.Biztatóan indult az év a munkaügyi bírságok tekintetében, ugyanis míg tavaly január–márciusban 733 céggel szemben hozott a munkaügyi hatóság elmarasztaló határozatot, az idén az első negyedévben csak 308 esetben szankcionált.

A feketelista.hu adatai szerint a munkaügyi szabálysértők közel harmada a fővárosból kerül ki. A területi kimutatásban a megyéket Pest megye „vezeti", ahol 433 céget kellett felelősségre vonni, és kiemelkedően (330 elmarasztalással) szerepel Borsod-Abaúj-Zemplén is. A legkevesebb munkaügyi elmarasztalást (55-55 esetben) Békés és Csongrád megyékben „osztották" ki.

A vidéki városok közül a legtöbb céget Miskolcon (102), Pécsett (80) és Debrecenben (75) sújtottak munkaügyi bírsággal. A második legnagyobb összegű pénzbírsággal is megyénk „büszkélkedhet": a miskolci Gépépszer Fémszerkezetgyártó és Szerelő Kft.-nek 8,19 millió forintot kell fizetnie.

Továbbra is jelentős a feketefoglalkoztatás, a hamis munkaidő-nyilvántartás, az egyéni védőeszközök hiánya és a biztonsági előírások megszegése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában