Helyi közélet

2014.03.28. 17:56

Újabb felháborító eset, újabb nyílt levél Diósgyőrben!

Miskolc - "Két nappal az Újpest-DVTK mérkőzésen történtek után újabb felháborító eset történt szurkolótáborunk egyik tagjával" - olvasható a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyílt levelében. 

Miskolc - "Két nappal az Újpest-DVTK mérkőzésen történtek után újabb felháborító eset történt szurkolótáborunk egyik tagjával" - olvasható a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyílt levelében. 

"Az egyik szervezett szurkolói csoport tagja levelet kapott a DVTK vezetésétől, amiben közlik vele, hogy 6 hónapra kitiltották minden DVTK által rendezett mérkőzésről. A történet ott kezdődött, hogy a DVTK-Pápa bajnoki mérkőzésen egy petárda durrant az ultrák szektorában. A mérkőzés után az említett szurkolótársunkat igazoltatták és azt állították, hogy ő hozta működésbe a petárdát. Az igazság az, hogy nem ő követte el, ezért természetesen tagadta is ezt. Ezután mindenféle bizonyítási eljárás nélkül kapott egy levelet a kitiltásról. Így gyakorlatilag nem láthatja majd élőben csapatát, ha esetleg a DVTK bejut a kupadöntőbe, nem vehet részt egész tavasszal és nyáron a bajnoki mérkőzéseken.

Hogy miért? Mert a szurkoló csak bűnös lehet és erre még bizonyíték sem kell. Csak egy hivatalos személynek rá kell mutatnia valakire, hogy ő volt és akkor az úgy is van. Sajnos ide vezetett az évek óta tartó szurkolóellenes kampány.

Ébresztő politikusok, ébresztő magyar rendőrség, ébresztő MLSZ, ébresztő klubvezetők! Ha nem történik gyökeres változás a szurkolók ellen irányuló szabályok tekintetében, akkor a szurkolók végleg el fognak tűnni a lelátókról.

Ismét válaszokat várunk a rendőrségtől! Hogy lehetséges az, hogy bizonyítási eljárás nélkül tiltanak el valakit mérkőzések látogatásától? Hogy lehetséges az, hogy rövid időn belül ez a 2. eset, amikor ártatlan embereket büntetnek meg csak azért mert kimentek egy meccsre. Úgy tűnik, hogy a szurkoló tényleg alacsonyabb rendű állampolgár mint bárki más az országban."

- A szervezett diósgyőri szurkolói csoportok -


A szerkesztőség megjegyzése: Emlékezhetünk rá, hogy korábban is előfordult, hogy jogtalanul tiltottak ki diósgyőri szurkolót a DVTK stadionból, akkor Miskolci Városi Ügyészség határozata után került visszavonásra a kitiltás. 


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Beadványként értékelte a rendőri vezetés a szurkolók levelét és postázta az ügyészségnek.

"Azért választottuk a kommunikáció ezen módját, mert olyan felháborító események történtek az Újpest-DVTK mérkőzés után, amelyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül" - olvasható a szervezett diósgyőri szurkolók nyílt levelében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában