Helyi közélet

2014.03.20. 10:00

Iskolások rajzait várjuk!

Miskolc - Új rajzpályázatot hirdetünk általános iskolás diákok számára.

Miskolc - Új rajzpályázatot hirdetünk általános iskolás diákok számára.Kedves általános iskolás gyerekek! Érdekes rajzpályázatra invitálunk benneteket. Az Észak-Magyarország és a Geo-Wendung Zrt. közös rajzpályázatot hirdet alsó és felső tagozatos diákok számára, melynek témája a megújuló energia, zöld energia. Nem véletlen, hogy a Geo-Wendung Zrt. támogatja a rajzpályázatot, hiszen ez a miskolci cég a geotermikus energia hasznosításával foglalkozik évek óta.

Változtatni kell!

– Az elmúlt évtizedekben egyre világosabban körvonalazódott, hogy az emberiség környezetszennyező és energiapazarló életvitele hosszú távon a természeti erőforrások kimerüléséhez, ökológiai katasztrófához vezethet, mondta lapunknak Garamvölgyi Attila, a Geo-Wendung Zrt. igazgatósági tagja. – A fosszilis energiahordozók (kőszén, kőolaj, földgáz) környezetszennyező használata helyett egyre inkább az alternatív energiaforrások kerülnek előtérbe (napenergia, szélenergia, vízi energia, geotermikus energia, ár-apály energia, biomassza, hidrogén). A megújuló energiaforrások használata nem fogja minden környezetszennyezési problémánkat megoldani, de nagyban segít egy környezetbarát és fenntartható energiagazdaság megteremtésében.

Rajzoljatok!

Gyerekek! Rajzoljátok vagy fessétek le, hogy ti milyennek képzelitek el a településeteket néhány évtized múlva, amikor már csak megújuló energiát használnak ott az emberek.

Érdemes dolgozni, hiszen az alsósok és a felsősök között is az 5 legszebb rajz készítőjét jutalmazzuk. A nyereményt a Geo-Wendung Zrt. ajánlotta fel. A rajz készülhet bármilyen technikával és bármilyen méretben.


Amit tudni kell:

Beküldési határidő: 2014. április 11.

Címünk: 3526 Észak-Magyarország Miskolc, Zsolcai kapu 3.

A borítékra írjátok rá: „Rajzpályázat”


ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában