Helyi közélet

2014.03.24. 12:35

Gyí, paci, paripa...

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szeptembertől állami támogatással lovagolhatnak a kisdiákok. De lesz-e iskola, amelyik vállalja.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szeptembertől állami támogatással lovagolhatnak a kisdiákok. De lesz-e iskola, amelyik vállalja.Balázs most másodikos kisdiák az egyik miskolci általános iskolában. Elárulta, minden vágya, hogy egyszer kipróbálhassa, milyen lehet lovagolni. A március 15-ei ünnepségen nagyon megirigyelte a huszárokat, mert nemcsak az egyenruhájuk volt szép, hanem a lovuk is.

Lehet, hogy Balázs álma hamarosan teljesül, a hírek szerint ugyanis szeptembertől egyre több gyerek ismerkedhet meg a lovaskultúrával. A tervek szerint ősszel az általános iskolák harmadik, negyedik és ötödik osztályában indulhat el a lovasoktatás központi költségvetési forrásból.

Nem egyszerű

Igaz, egyelőre az iskolák és a lovardák sem tudnak sokat az államilag finanszírozott lovasoktatásról, de talán Balázs a következő tanévben mégis nyeregbe pattanhat.

A miskolci Jókai Mór Református Általános Iskola igazgatója, Kis Klára szerint nem lesz egyszerű megszervezni a lovaglásoktatást. Hozzájuk ugyanis legközelebb Szirmabesenyőben van lovarda, ahová valahogy el kellene jutniuk a gyerekeknek. Már az úszás megszervezése sem egyszerű, hiszen az uszoda sincs közel az iskolához, és rengeteg időt elvesz az utazás. Az iskola 3., 4. és 5., évfolyamán körülbelül 150 gyerek tanul, nem kis feladat lenne őket lovagolni hordani, sorolta az igazgató.

Hozzátette: az elképzelés egyébként jó, hogy minden gyerek kerüljön közelebb az állatokhoz, a természethez, különösen a városi gyerekek esetében, de így is olyan feszes a tempó, hogy nehezen lehetne beszúrni még egy foglalkozást.

További részletek a www.eszak.hu-n és a hétfői Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában