Helyi közélet

2014.02.05. 08:45

„Önök a jövő zálogai!”

Miskolc - Tehetséges hallgatókat és konzulens tanáraikat díjazták kedden a Miskolci Egyetemen, a Tudományos Diákköri Tanács (TDT) ünnepélyes ülésén. Azok a hallgatók kaptak díjakat, elismeréseket, akik szakmai elismerést vívtak ki tudományos diákköri dolgozatukkal.

Miskolc - Tehetséges hallgatókat és konzulens tanáraikat díjazták kedden a Miskolci Egyetemen, a Tudományos Diákköri Tanács (TDT) ünnepélyes ülésén. Azok a hallgatók kaptak díjakat, elismeréseket, akik szakmai elismerést vívtak ki tudományos diákköri dolgozatukkal.Az ünnepség elején Jármai Károly, az egyetem Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke jelezte: kiugróan sikeres volt a 2013-as év, hiszen 319 dolgozatot adtak be a diákok a tanácsnak, és közülük 292 hangzott el a karok szekcióiban.

Mint fogalmazott, a tudományos diákköri tevékenység hungarikum, és nagyon fontosak ezek a megméretések a hallgatók és az oktatók számára egyaránt. Az egyetem utánpótlását az szolgálja, ha minél több tehetséges hallgató vesz részt a kutatómunkában, fogalmazott.

Büszkeségeink

Az ünnepséges Torma András, az intézmény rektora is részt vett, aki felidézte, a TDK már abban az időben is működött, amikor ő volt egyetemi hallgató. Erre a legjobb bizonyíték, hogy a Szovjetunió gazdaságáról írt dolgozatával második helyezést ért el annak idején.

– Nagyon bízom benne, hogy önök a Miskolci Egyetem utánpótlását jelentik. Önök a legkiválóbbak, a mi büszkeségeink, a jövő zálogai! – hangsúlyozta.

Majd jelezte: a felsőoktatás finanszírozásának átalakítása a jövőben abba az irányba megy, hogy a kiváló oktatókkal és a kiváló hallgatókkal rendelkező intézmények kapják a több forrást. Ezért is fontos, hogy az egyetemen legyenek olyan hallgatók és oktatók, akik többletmunkát vállalva kiváló kutató munkát végeznek.

Az ünnepségen köszöntötték a két Mestertanár címet elnyert oktatót: Mertinger Valériát, és Csemáné Váradi Erikát, valamint azt a két hallgatót, akiknek az Orzságos Tudományos Diákköri Tanács Pro Scientia Díjat adományozott: Rónai Orsolyát és Cseh Dávidot.

Az Esély Díjat Varga Aliz kapta. A kiváló konzulens tanárok és a TDK dolgozatukkal első helyezést elért hallgatók emléklapot és jutalmat vehettek át.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában