Helyi közélet

2014.02.21. 08:34

Előzetesben a szabadidős rendőr fogta trafikrabló - Videó!

Miskolc - A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte el a diósgyőri dohánybolt kirablójának.

Miskolc - A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte el a diósgyőri dohánybolt kirablójának.Mint ismeretes a Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettessel szemben, mert 2014. február 13-án 21 óra 17 perckor a Miskolc, Árpád úton található Nemzeti Dohányboltba egy arcát kapucnival és sállal eltakaró személy ment be kezében egy karddal, aki az ott dolgozó alkalmazottat a napi bevétel átadására kényszerítette.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. László 22 éves helyi lakos elfogását 2014. február 18-án 16 óra 55 perckor a Miskolci Rendőrkapitányság körözési csoportjának nyomozója szabadidejében hajtotta végre. A törzsőrmester családjával együtt saját gépkocsijával a Miskolc Győri kapui városrészben a belváros irányába haladt, amikor az út menti járdán tartózkodó gyalogosban felismerni vélte az általa videofelvételen korábban látott, keresett személyt.

A törzsőrmester leállt az autójával, telefonon értesítette kollégáját, aki egy percen belül a helyszínre ért. A rendőrök az időközben a közeli italboltba betérő, feltételezett elkövető után mentek, aki a vele együtt lévő nővel már kikérte az italt a söntésből, de elfogyasztania már nem volt ideje, mert addigra bilincs kattant a kezén.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 22 éves K. Lászlót őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra a Miskolci Járásbíróság 2014. február 20-án elrendelt.

A Miskolci Rendőrkapitányság a terhelttel szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában