Helyi közélet

2014.02.18. 19:58

Bababarátok górcső alatt

Borsod-Abaúj-Zemplén - Megyénk 4 bababarát szülészeti osztálya közül 2 (már) mindenben megfelelt a „bababarátság” feltételeinek.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Megyénk 4 bababarát szülészeti osztálya közül 2 (már) mindenben megfelelt a „bababarátság” feltételeinek.A bababarát kezdeményezést 1991 óta indította útjára az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az UNICEF, felismerve, hogy a szoptatás későbbi kimenetelére jelentős befolyással van az, hogy mi történik a kórházban a szülést követő első napokban. Azóta az ország 17 kórházának szülészete (közülük 4 megyénkbeli) kapta meg a Bababarát Kórház címet (1, nem megyénkbelit, a cím ellenére időközben megszüntettek). Magyarországon 2009-től veszik nagyon komolyan a negyedévenkénti ellenőrzést és a háromévenkénti újraminősítést. Tavaly ősszel független felmérőbiztosok sorra vizsgálták, hol mennyiben, illetve mennyiben nem felelnek meg a cím viseléséhez szükséges, 10 pontba foglalt előírásoknak.

Több helyütt találtak több-kevesebb hiányosságot, s volt, ahol „csont nélkül átmentek”, tudtuk meg dr. Kun Judit Gabriella felmérőbiztostól.

A cikk folytatása a szerdai Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában