Helyi közélet

2014.01.24. 16:17

Közlemény - MSZP: Hazudtak a hazug óriásplakátok áráról is

Miskolc - A városháza állításával ellentétben 1,3 millió forint helyett 3 millióba került az a dr. Kriza Ákos által megrendelt óriásplakát-kampány, amelyet a fideszes városvezetés indított el Lenyomtuk az adósságot! címmel 2013 tavaszán. Ez egy rendőrségi nyomozati határozatból derül ki.

Miskolc - A városháza állításával ellentétben 1,3 millió forint helyett 3 millióba került az a dr. Kriza Ákos által megrendelt óriásplakát-kampány, amelyet a fideszes városvezetés indított el Lenyomtuk az adósságot! címmel 2013 tavaszán. Ez egy rendőrségi nyomozati határozatból derül ki.Nyilvánvalóvá vált az is, hogy a plakátkampány alvállalkozója a Fidesz volt pártpénztárnokának, a Közgép-tulajdonos Simicska Lajosnak az érdekeltségébe tartozó vállalkozás volt. Az MSZP szerint ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a fideszes városvezetés sorozatban hazudik, folyamatosan félrevezeti a miskolciakat.

Minderről Földesi Norbert szocialista frakcióvezető beszélt pénteken Miskolcon.

Elmondta: a Lenyomtuk az adósságot! című plakátkampánnyal tavaly tavasszal azt akarták Kriza Ákosék a miskolciaknak beadni, hogy a tényleges adósságállománynál 10 milliárd forinttal nagyobb az a tétel, amelyet a Káli-féle városvezetés örökül hagyott 2010-ben. Konkrétan: ráhazudtak a plakátra 10 milliárd forintot. De hazudtak akkor is, amikor azt állították, mindez 1,3 millió forintba került, hiszen kiderült, 3 millió az az 1,3.

Az MSZP feljelentésére nyomozás indult, az azt lezáró határozatból két fontos dolog kiderül: az egyik, hogy hazudott az árról a városvezetés, a másik, hogy a Mikom alvállalkozót vett igénybe a szerződés teljesítéséhez. Ez az alvállalkozó a Publimont Hirdetésszervező Kft. Ez a cég, akárcsak a szelektív hulladékgyűjtés kommunikálásával a napokban megbízott, a munkát több mint 120 millióért vállaló Mahír Kiállítás és Rendezvény Kft., Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik.

Simicska Lajos a Fidesz volt pártpénztárnoka, az elmúlt három évben összességében több százmilliárd forintos állami megbízatásokat elnyerő Közgép tulajdonosa.

„Nem volt még elég? Hány ügyben bizonyosodik még be az, hogy a városvezetés hazudik és sorozatban vezeti félre a miskolciakat? Ha nem megy őszintén a városvezetés, márpedig a bizonyítékok és bírósági ítéletek szerint nem megy őszintén, akkor azt nem kell erőltetni, abba is lehet hagyni. Lehetőleg minél hamarabb" – jelentette ki Földesi Norbert.

- Földesi Norbert önkormányzati frakcióvezető, MSZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában