Helyi közélet

2014.01.16. 08:29

Kalodába zárták a tapolcai platánokat

Miskolc - A miskolctapolcai strand építése már karácsony előtt elkezdődött, majd az új évben folytatódott. A Miskolci Városfejlesztési Kft.-nél arról érdeklődtünk, hol tart a munka.

Miskolc - A miskolctapolcai strand építése már karácsony előtt elkezdődött, majd az új évben folytatódott. A Miskolci Városfejlesztési Kft.-nél arról érdeklődtünk, hol tart a munka.„A munkaterületet 2013. december 9-én átadtuk a kivitelezőnek. Azonnal megkezdődött az elbontott 25 méteres medence helyén kialakult mocsaras gödör növényzetének eltávolítása, az 50 méteres úszómedence földjének kiemelése és a humusz réteg deponálása. A régi medence mellett lévő beton elemeket és térburkolatot elbontották, ezeket – megfelelő darabolás és darálás után – újból beépítik majd" – válaszolta az Észak-Magyarországnak Lengyel Katalin, a kft. ügyvezetője.

Azt is megtudtuk, a Green City elveknek megfelelően a platánfák védelmet, kalodát kaptak. A munkálatok kapcsán a területen áthaladó városi szennyvízvezetéket is áthelyezik, mert érinti a medence tömbjét. Ez a munka már folyamatban van – mondta az ügyvezető. Arról is beszélt, hogy befejeződött a medence kiemelését érintő földmunka, jelenleg a medence alapozásához szükséges aljzat készül, a feltöltés és a tömörítés.

Fagy esetén is

Az enyhe idő kedvez-e a munkálatoknak? – kérdeztük.

„A munka az ütemterv szerint halad, a külső munkához természetesen kedvező a fagymentes téli időjárás. A medence szerkezetének építése elkezdődött, ami fagy esetén is folytatható a technológiai előírások betartásával" – mondta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában